Εκπαίδευση πληρωμάτων στα σωστικά μέσα

Εκπαίδευση πληρωμάτων στα σωστικά μέσα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάστηκε, χθες το απόγευμα, στο Λαύριο το Κέντρο Εκπαίδευσης Πληρωμάτων στα σωστικά μέσα από τη νορβηγική εταιρεία Norsafe, καταξιωμένη διεθνώς στην κατασκευή σωσίβιων λέμβων και επωτίδων (κατασκευές με τις οποίες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν οι σωσίβιες λέμβοι από το πλοίο). Στο Κέντρο θα εκπαιδεύονται στελέχη και πληρώματα ελληνικών και ξένων ναυτιλιακών εταιρειών – ναυτιλιακών ομίλων, κυρίως όσων δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο. Η εκπαίδευση αφορά στη χρήση συγκεκριμένου εξοπλισμού, αλλά και στη συντήρησή του. Το ενδιαφέρον για τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις αναμένεται να εκτιναχθεί το επόμενο διάστημα – σημειώνεται ότι η εκπαίδευση σε τέτοια μέσα διάσωσης είναι επιβεβλημένη από σειρά διεθνών κανονισμών ασφαλείας για τα πλοία.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, εκπρόσωποι της πολιτείας και φορέων της Ναυτιλίας βρέθηκαν στο κτίριο του Επιβατικού Σταθμού Ακτοπλοΐας στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου. Τοπικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης, εκτός από τον κλάδο της ναυτιλίας, θα λειτουργήσει πολύ θετικά και για την ανάπτυξη της πόλης του Λαυρίου. «Για την πόλη μας είναι σημαντικό. Στο συγκεκριμένο αναμένεται να γίνεται εκπαίδευση πληρωμάτων απ’ όλο τον κόσμο. Θα έρχονται γκρουπ τα οποία θα μένουν εδώ για 15 ημέρες, θα ζουν και θα κινούνται στην πόλη με ό,τι αυτό, θετικό, συνεπάγεται για την τοπική αγορά», είπε χθες στην «Κ» ο δήμαρχος Λαυρίου Δ. Λουκάς. «Η λειτουργία του προγράμματος του Κέντρου Εκπαίδευσης της Νοrsafe θα συμβάλει στη σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας στον λιμένα του Λαυρίου εκπροσώπων εκατοντάδων διεθνών εταιρειών, αλλά και ναυτικών τους», αναφέρει και η εταιρεία.

Η Norsafe θεωρείται από τις πλέον σημαντικές εταιρείες στον κλάδο της κατασκευής σωστικών μέσων, ενώ ήδη διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής και στη Θήβα, στο οποίο απασχολούνται δεκάδες άτομα. Ακόμη, διαθέτει εργοστάσια σε Νορβηγία, Κίνα και Βραζιλία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «η Νοrsafe υπήρξε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που επένδυσε στην Κίνα, εκτός από τη Νορβηγία, τη Βραζιλία και το Μεξικό. Διαθέτει κάθετη μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί μία από τις πρώτες διεθνείς εταιρείες που συνεργάστηκαν με Ελληνες κατασκευαστές (Watercraft Hellas) και επένδυσαν στην ελληνική τεχνογνωσία. Αυτές οι δυνατότητες παραγωγής προσφέρουν στη Νοrsafe το πλεονέκτημα να μπορεί να περέχει στους πελάτες της προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η δε παροχή υπηρεσιών (service) στον τομέα των σωστικών μέσων είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά στην οποία η Norsafe δίνει μεγάλη σημασία. Σε συνδυασμό με εξουσιοδοτημένους service agents ανά τον κόσμο, η Norsafe παρέχει υποστήριξη μετά την πώληση, σε παγκόσμιο επίπεδο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή