Βροχές με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Βροχές με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο θα φθαρούν τα 8 με 9 μποφόρ. Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις θα παρουσιαστούν πρόσκαιρα, ενώ αυξημένες θα είναι τις πρωινές ώρες., Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή θα είναι η βελτίωση από το απόγευμα. Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, ενώ από το απόγευμα αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή θα είναι γη βελτίωση της θεςρμοκρασίας από τα βόρεια το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ οι άνεμοι πό βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και από το απόγευμα 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ με του ανένου να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και από το απόγευμα στα ανατολικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Για την Κυριακή 

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα παρουσιαστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή