Κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας

Κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διήμερο κινητοποιήσεων που θα κορυφωθεί με πανελλαδική απεργία διοργανώνουν για την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Ειδικότερα, για την Τετάρτη διοργανώνονται στην περιφέρεια απογευματινά συλλαλητήρια με τη συμμετοχή των υγειονομικών αλλά και κοινωνικών φορέων προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα του ΕΣΥ, ενώ για την Πέμπτη οι Ομοσπονδίες γιατρών και εργαζομένων (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση-πορεία στο κέντρο της Αθήνας (12 το μεσημέρι).

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τη δημιουργία της Εταιρείας Συστημάτων Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε. που προβλέπει πρόσφατος νόμος, τονίζοντας ότι αυτή θα οδηγήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ενώ ζητούν άμεσα προσλήψεις στο ΕΣΥ περιγράφοντας μια «τραγική» εικόνα στα νοσοκομεία. Οπως επισημαίνουν, λείπουν 6.500 γιατροί από το ΕΣΥ, ενώ μία στις τρεις οργανικές θέσεις μη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία είναι κενή.

Οι γιατροί ζητούν, επιπλέον, επαναφορά του μισθολογίου τους στα προ κρίσης επίπεδα -ήδη έχουν κατατεθεί 12 σχετικές αγωγές στα διοικητικά πρωτοδικεία και οι οποίες εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 50 στα μέσα Οκτωβρίου- και οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή