Διάσωση 237 παράτυπων μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο

Διάσωση 237 παράτυπων μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διάσωση και περισυλλογή 237 παράτυπων μεταναστών, αλλά και στη σύλληψη τριών διακινητών, προχώρησε τις τελευταίες ώρες το Λιμενικό, σε διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, ξύλινο σκάφος αποβίβασε το πρωί 93 παράτυπους μετανάστες σε βραχώδη περιοχή στην ακτή Αγ. Γεωργίου στη Σύμη, οι οποίοι συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας λιμενικής Αρχής. Μαζί με τους παράτυπους μετανάστες συνελήφθησαν και τρεις διακινητές.

Εξάλλου, 27 παράτυποι μετανάστες, που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, εντοπίστηκαν το πρωί από πλωτό του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά του Αγαθονησίου. Οι μετανάστες στη θέα ανδρών του λιμενικού έσκισαν τη λέμβο και βρέθηκαν στη θάλασσα. Περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου στη Σάμο.

Επίσης, 75 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν σήμερα σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Κω.

Τέλος, 42 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί στην περιοχή Βλυχάδα στη Χίο, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Χίο και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή