Ταυτοποιήθηκε ο «σκληρός» συνεργός του Μαζιώτη

Ταυτοποιήθηκε ο «σκληρός» συνεργός του Μαζιώτη

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. τη φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του ατόμου που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης έξω από το γκαράζ – κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη στον Βύρωνα. Πρόκειται για τον Αντώνη Σταμπούλο, 31 ετών, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές. Η ΕΛ.ΑΣ. πέτυχε την ταυτοποίησή του μετά τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που είχε χρησιμοποιήσει για να μεταβεί στον Βύρωνα και η οποία βρέθηκε πρόχειρα σταθμευμένη σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σημείο της σύλληψης. Νωρίτερα, ο Σταμπούλος είχε προβάλει σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς που είχαν προσπαθήσει να τον φωτογραφίσουν, εμμένοντας στην άρνηση συνεργασίας και τη σιωπή. Η φωτογραφία που τελικά δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. προέρχεται από το δελτίο ταυτότητας του 31χρονου. Ο Σταμπούλος, με τόπο κατοικίας το Μαρούσι, φέρεται να έχει συγγενικούς δεσμούς με την Ιταλία, στοιχείο που ερμηνεύει το γεγονός ότι απευθύνθηκε στους αστυνομικούς στα ιταλικά.

Μιλώντας χθες στην «Κ», στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης περιέγραψε τον κρατούμενο ως ιδιαίτερα σκληρό καθώς αρνήθηκε να μιλήσει κατά την ανάκριση, ακολουθώντας τους κανόνες της συνωμοτικότητας.

Ο νεαρός συνελήφθη την Τετάρτη έξω από κλειστό πάρκινγκ της οδού Δενισλίου 2 στον Βύρωνα. Μετέβη στο σημείο προκειμένου να απομακρύνει από το γκαράζ τη σχάρα οροφής και τα κλειδιά του κλεμμένου Nissan Sunny που ο Επαναστατικός Αγώνας είχε χρησιμοποιήσει στην επίθεση εναντίον του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, τη 10η Απριλίου. «Στόχος του ήταν να αδειάσει τον χώρο και να εξαφανίσει πιθανά ενοχοποιητικά στοιχεία για την οργάνωση, όπως ήταν η σχάρα του κλεμμένου Nissan», δήλωσε στην «Κ» αστυνομική πηγή.

Ταυτόχρονα, κορυφαίος αξιωματικός αποκάλυψε ότι σε κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης του γκαράζ υποστήριξε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον νεαρό άνδρα, ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι προτίθετο να παραδώσει τα κλειδιά του γκαράζ με τη δικαιολογία ότι ο μισθωτής βρίσκεται εκτός Αττικής και επιθυμεί να ξενοικιάσει τον χώρο. Εκτός από χειρόγραφες σημειώσεις με στόχους μελλοντικών βομβιστικών επιθέσεων, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και τα κλειδιά της μοτοσικλέτας με την οποία είχε μετέβη στον Βύρωνα.

Το γκαράζ – κρησφύγετο είχε μισθώσει τον Ιούνιο του 2013 ο ίδιος ο καταζητούμενος, τότε, Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος από τα μέσα Ιουλίου κρατείται στις φυλακές Διαβατών. Είχε χρησιμοποιήσει στοιχεία ταυτότητας που όπως διαπιστώθηκε ανήκουν σε υπαρκτό πρόσωπο, ιδιοκτήτη καταστήματος στην Κρήτη, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, η πληρωμή των μισθωμάτων είχε διακοπεί από τον Αύγουστο, στοιχείο που σύμφωνα με μία εκδοχή κίνησε τις υποψίες του ιδιοκτήτη, που τελικά απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε βίντεο από κάμερες ασφαλείας στις οποίες καταγράφονται οι κινήσεις του Αντώνη Σταμπούλου. Στη συνέχεια της έρευνας προέκυψε ότι δακτυλικό αποτύπωμα του Μαζιώτη βρέθηκε στο μισθωτήριο συμβόλαιο, ενώ από γραφολογική εξέταση αποκαλύφθηκε ότι το ίδιο άτομο που είχε μισθώσει τον χώρο στον Βύρωνα είχε αγοράσει, με το όνομα «Μιχελάκης», και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ο Μαζιώτης και η καταζητούμενη σύντροφός του Πόλα Ρούπα.

Αναζητούν τα όπλα

Στο μεταξύ, σε αναζήτηση των όπλων και των εκρηκτικών του Επαναστατικού Αγώνα έχουν αποδυθεί οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν τους υπόλοιπους συνεργούς του Μαζιώτη και τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα, οι οποίοι σύμφωνα με το περιεχόμενο των χειρόγραφων σημειώσεων που κατασχέθηκαν, ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα για σήμερα, Σάββατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή