Διεκόπη η δευτεροβάθμια δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών

Διεκόπη η δευτεροβάθμια δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν ακόμη ξεκινήσει, έστω και τυπικά, η δευτεροβάθμια δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο διακόπηκε για τις 23 Οκτωβρίου. Η πρώτη ημέρα κύλησε με διαδικαστικά θέματα, με κυρίαρχο εκείνο της ανεύρεσης κατάλληλης αίθουσας για τη διεξαγωγή της δίκης, μια και η αίθουσα που έχει επιλεγεί δεν προσφέρεται, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των πολυάριθμων δικηγόρων που παρίστανται στην ακροαματική διαδικασία. Ενδεικτικό της στενότητας του χώρου είναι το ότι ακόμη και οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να χωρέσουν στην αίθουσα.

Παρών στη δίκη ήταν ο πρώην υπουργός που εκτίει ήδη ποινή 20ετούς κάθειρξης, ο στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου Ιωάννης Σμπώκος, όπως και η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου. Απούσες ήταν η σύζυγός του Βασιλική Σταμάτη, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ψυχική της υγεία, η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και η πρώην σύζυγός του, γερμανικής καταγωγής, Γκούντρουν, η οποία δεν είχε εμφανιστεί καθόλου ούτε και στην πρωτοβάθμια δίκη στην οποία καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή με αναστολή.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τις μίζες των εξοπλιστικών αναμένεται να κρατήσει καιρό. Στη φυλακή βρίσκονται οι Ακης Τσοχατζόπουλος, Ιω. Σμπώκος, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Ευ. Λαμπροπούλου, Γ. Σαχπατζίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή