Τον Νοέμβριο η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Ελληνικό

Τον Νοέμβριο η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Ελληνικό

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την επένδυση στο Ελληνικό υπήρξαν παραβιάσεις της διαδικασίας, στήριξε ο αντεπίτροπος του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπό την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου βρέθηκε για δεύτερη φορά η μεταβίβαση μετοχών του Ελληνικού κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία Lamda Development, του ομίλου Λάτση.

Στο ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο προσέφυγε το ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας ανάκληση της απόφασης κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που «μπλόκαρε» την επένδυση με το σκεπτικό ότι δεν έπρεπε να αποκλειστούν από τη διαδικασία φυσικά πρόσωπα, αλλά και διότι υπήρξαν παραβιάσεις στη διεξαγωγή του διαγωνισμού καθώς τροποποιήθηκαν οι όροι στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τον προσεχή μήνα.

Κατά την εισήγησή του, ο αντεπίτροπος υποστήριξε εν μέρει τη θέση του ΤΑΙΠΕΔ και ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του κλιμακίου ως προς το σκέλος των φυσικών προσώπων, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να συμμετέχουν σε μια τόσο μεγάλη επένδυση που ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ, ωστόσο τάχθηκε υπέρ της απόφασης του κλιμακίου για τους όρους του διαγωνισμού.

Κατα τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης, διαρκούσης της οποίας περίπου 20 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό Μέγαρο, ο συνήγορος του ΤΑΙΠΕΔ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, χαρακτήρισε εσφαλμένη την απόφαση του κλιμακίου, υποστηρίζοντας ότι η μη συμμετοχή φυσικών προσώπων στον διαγωνισμό δεν αποτελεί πλημμέλημα ή κώλυμα, αφού θα μπορούσε να ασκηθεί ένσταση η οποία ωστόσο δεν έγινε. Ως προς τους όρους του διαγωνισμού, ο κ. Λυκουρέζος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ουσιώδης μεταβολή τους, ενώ με τις θέσεις του συντάχθηκε και ο συνήγορος της Lamda Development Κωνσταντίνος Αλεξίου.

Παρέμβαση υπέρ της απόφασης του κλιμακίου άσκησε η Περιφέρεια Αττικής, καθώς στην επίμαχη περιοχή είχε έκταση 40 στρεμμάτων στην οποία υπάρχουν οι εγκαταστάσεις μονάδας ΚΤΕΟ. Η έκταση αυτή έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο η περιφέρεια υποστήριξε ότι η μετεγκατάσταση της μονάδας είναι δύσκολη, η λειτουργία του ΚΤΕΟ επιφέρει μεγάλα εισοδήματα και συν τοις άλλοις απασχολεί μεγάλο αριθμό προσωπικού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή