Εξαιρούνται από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων οι επιβάτες της κρουαζιέρας

Εξαιρούνται από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων οι επιβάτες της κρουαζιέρας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιβάτες της κρουαζιέρας θα εξαιρεθούν από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων που θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα μας βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, για τα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα από χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας(ΕΚΦΝ), Θεόδωρο Κόντε, τη διαβεβαίωση αυτή, έδωσε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Η Ένωση, σε χθεσινή επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό, είχε απευθύνει έκκληση να μην εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή οδηγία για τη λήψη βιομετρικών στοιχείων στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων από λιμάνια τρίτων χωρών κατόχων προβλεπόμενης βίζας, καθώς τα άτομα αυτά θα έπρεπε να οδηγούνται από τα λιμάνια των νησιών -που θα πιάνει το κάθε κρουαζιερόπλοιο- στα τοπικά αστυνομικά τμήματα ή στα αεροδρόμια, αναμένοντας για ανυπολόγιστο χρόνο στην ουρά, προκειμένου να γίνεται λήψη αποτυπωμάτων.

Μάλιστα, οι εταιρείες κρουαζιέρες είχαν επισημάνει ότι αυτό θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα καθώς πολλοί από τους επισκέπτες θα κινδύνευαν να μην προλάβουν καν να επισκεφθούν και να δουν τα ενδιαφέροντα της κάθε περιοχής για τα οποία ταξίδεψαν χιλιάδες μίλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή