Αναστέλλει την απεργία πείνας και δίψας ο Σταμπούλος

Αναστέλλει την απεργία πείνας και δίψας ο Σταμπούλος

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να αναστείλει την απεργία πείνας και δίψας που είχε αρχίσει στις 6 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο προφυλακισμένος Αντώνης Σταμπούλος, που κατηγορείται για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»,  μέσω κειμένου που υπογράφει ο ίδιος από τις φυλακές Λάρισας και αναρτήθηκε το Σάββατο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Περιμένοντας εκείνες τις στιγμές που οι συνθήκες θα επιτρέπουν να γίνει ο συντονισμός των μέσα και των έξω πιο δυνατός και πιο αποτελεσματικός» εξήγησε τους λόγους της απόφασής του, σημειώνοντας  πως «πρέπει να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας για τους αγώνες που έρχονται».

Στην επιστολή καθιστά σαφές πως οι επιπτώσεις από την αποχή τροφής και νερού είχαν πλέον «γίνει απειλητικές».

Υπενθυμίζεται πως ο Σταμπούλος είχε δημοσιοποιήσει, μέσω του Indymedia, επιστολή στην οποία ανακοίνωνε την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας αντιδρώντας στην επικείμενη μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας. Ανέφερε ότι «υπάρχει ισχυρή πίεση και προσπάθεια να με στείλουν σε κάποια άλλη μακρινή φυλακή, προς εξόντωση όχι τόσο δική μου (…) αλλά κυρίως της οικογένειάς μου που θα αναγκάζεται να ταξιδεύει ώρες για να με δει, αλλά και με στόχο να δυσχεράνουν το έργο της συνηγόρου. Πριν ακόμη μου αναγγείλουν πού θα με στείλουν, εγώ προειδοποιώ ότι δεν δέχομαι να πάω πουθενά αλλού εκτός από τον Κορυδαλλό».

Μέσω της επιστολής που αναφέρεται η αναστολή της απεργίας πείνας και δίψας, ο Αντώνης Σταμπούλος καταγγέλλει ότι τον μετέφεραν στις φυλακές της Λάρισας «κυριολεκτικά σηκωτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή