Σώοι οι 33 μετανάστες που περισυνελλέγησαν ανάμεσα στο Κατάκολο και την Ζάκυνθο

Σώοι οι 33 μετανάστες που περισυνελλέγησαν ανάμεσα στο Κατάκολο και την Ζάκυνθο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι του Κατάκολου της Ηλείας βρίσκονται οι 33 μετανάστες, που διασώθηκαν το πρωί στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Κατάκολο και τη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες -περισσότεροι εκ των οποίων είναι Σύροι- είχαν επιβιβαστεί σε μία μικρή βάρκα, αλλά όταν έφθασαν ανοιχτά των ακτών της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά.

Πλήρωμα αλιευτικού σκάφους, που βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή, αντελήφθη τη βάρκα των μεταναστών και έσπευσε προς βοήθεια. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο και στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Κατάκολου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των λιμενικών, προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που είχαν αναλάβει τη μεταφορά των μεταναστών. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι μετανάστες να είχαν επιβιβαστεί στη βάρκα για να φθάσουν σε μεγαλύτερο σκάφος, το οποίο θα τους περίμενε ανοιχτά του Ιονίου, για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή