Ψηφοδέλτιο της Χ.Α. στις εκλογές των εκπαιδευτικών

Ψηφοδέλτιο της Χ.Α. στις εκλογές των εκπαιδευτικών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει την εκπροσώπησή της στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, του μεγαλύτερου κλάδου διοικητικών υπαλλήλων της χώρας. Για πρώτη φορά εκπαιδευτικοί που έχουν θέσει υποψηφιότητα σε ψηφοδέλτια τα οποία στήριξε η Χ.Α. στις εθνικές εκλογές διεκδικούν την ψήφο των δασκάλων σε εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων σε υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο έχει λόγο για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (αποσπάσεις κ.ά.). Μία διαδικασία που επιτρέπει στους αιρετούς να ασκήσουν πολιτική επιρροή. «Τα υπηρεσιακά συμβούλια έχουν αρμοδιότητα να διαφυλάττουν την τήρηση της νομιμότητας και άρα ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών μπορεί να καρπωθεί πολιτικά οφέλη και να αποκτήσει επιρροή, αναλόγως βεβαίως πώς θα ασκήσει τις αρμοδιότητες της θέσης του», δήλωσε στην «Κ» μέλος του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κατατέθηκε ψηφοδέλτιο για τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τον τίτλο «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» και με υποψηφίους που συμμετείχαν σε ψηφοδέλτια που στήριζε η Χρυσή Αυγή.

«Ο εθνικισμός, προκάλυμμα των φασιστικών, ξενοφοβικών και ρατσιστικών ιδεών, δεν έχει καμιά θέση στην εκπαίδευση. Αυτοί που προκαλούν διώξεις εκπαιδευτικών επειδή επιτρέπουν στους μαθητές τους να ζωγραφίσουν τη σημαία της πατρίδας τους (όπως τη νηπιαγωγό στη Λευκάδα) ή επειδή κράτησαν ενός λεπτού σιγή τη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα (όπως πριν από λίγες μέρες στην Κεφαλονιά), αυτοί που απειλούν να διώξουν με τη βία τα παιδιά των μεταναστών από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, αυτοί που θεωρούν την κοινωνική ανισότητα φυσικό φαινόμενο και δικαιολογούν την ύπαρξη προνομίων των λίγων στη βάση της “αξίας” (συνδεδεμένης βεβαίως με τη φυλετική καταγωγή), αυτοί που ζητούν την απαγόρευση της διακίνησης των ιδεών, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων και της συνδικαλιστικής δράσης, δεν μπορούν να εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς. Οι απόψεις και η δράση τους είναι ξένο σώμα στην εκπαίδευση και πρέπει να το αποβάλουμε!», λέει η ΔΟΕ και ζητεί από το υπ. Παιδείας να καταδικάσει «την παρουσία των εκπροσώπων του φασισμού στην εκπαίδευση» και από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην ακύρωση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή