Νέα κρίση ξέσπασε στην ηγεσία ΠΟΣΔΕΠ

Νέα κρίση ξέσπασε στην ηγεσία ΠΟΣΔΕΠ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις πήρε τις τελευταίες ημέρες η σοβούσα κρίση, που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες στην ηγεσία της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ.

Η αρχή έγινε με την αποχώρηση από το προεδρείο, πριν από το καλοκαίρι του 2014, της παράταξης ΚΙΠΑΝ του πρώην προέδρου Νικόλαου Σταυρακάκη (φέρεται προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ) και η ταυτόχρονη κατάθεση πρότασης μομφής στον πρόεδρο της ομοσπονδίας Στάθη Ευσταθόπουλο, που προέρχεται από την παράταξη ΑΣΚΕΥ (πανεπιστημιακοί γιατροί και ανεξάρτητοι). Το προεδρείο είχε δημιουργηθεί με τη σύμπραξη των εκλεγμένων μελών των ΑΣΚΕΥ, ΚΙΠΑΝ και ΑΡΜΕ (φέρεται προσκείμενη στη Δημοκρατική Αριστερά).

Η πρώτη πρόταση μορφής δεν υπερψηφίστηκε, αλλά έδωσε τη δυνατότητα στην παράταξη της Συνάντησης (σύμπραξη των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανεξάρτητων) να θέσει νέα πρόταση μομφής την προηγούμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της 33μελούς διοικούσας επιτροπής (πρόκειται για καθοδηγητικό όργανο), προβάλλοντας ως πολιτικό επιχείρημα τη μη ύπαρξη δεδηλωμένης στον πρόεδρο. Αυτή τη φορά η πρόταση υπερψηφίστηκε από την ΚΙΠΑΝ και τη Συνάντηση, με αποτέλεσμα την όξυνση της κρίσης. Και ενώ μεν η πρόταση μομφής δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία (16 υπέρ – 14 κατά επί των 33 μελών), θέτει όμως σοβαρό πρόβλημα στη συνέχιση της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ. Ετσι, η Συνάντηση ζητεί τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου. Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Ευσταθόπουλος δεν προτίθεται να παραιτηθεί με το επιχείρημα ότι εξελέγη με 17 ψήφους και την απόλυτη πλειοψηφία, αριθμό ψήφων που δεν έχει συγκεντρώσει η πρόταση μομφής.

Να σημειωθεί ότι η νέα ηγεσία θα εκλεγεί ούτως ή άλλως στο συνέδριο της ομοσπονδίας, που έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2015.

Τα «μαχαίρια» έχουν βγει στην ΠΟΣΔΕΠ, καθώς η πλευρά του κ. Ευσταθόπουλου επικρίνει τον κ. Σταυρακάκη ότι -αλλάζοντας τακτική- συμπράττει με το μέτωπο των δυνάμεων που αντιτίθεται εδώ και τρία χρόνια στην εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή