ΠΑΣΕΓΕΣ: ξόδευε σε πολυτέλειες την κρατική χρηματοδότηση

ΠΑΣΕΓΕΣ: ξόδευε σε πολυτέλειες την κρατική χρηματοδότηση

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυτελείς παροχές με κρατική «χορηγία» απολάμβαναν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι εργαζόμενοι στην ΠΑΣΕΓΕΣ, σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος για τον έλεγχο των οικονομικών της συνομοσπονδίας για τα έτη 1994-2011. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, παρουσιάζοντας προχθές τα πορίσματα στη Βουλή, ανέφερε ότι δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία, καθώς πρόκειται για προσωπικά δεδομένα που δεν μπορούν να γίνουν φέιγ βολάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα δεν περιέχει στοιχεία που να αποδεικνύουν υπεξαίρεση κονδυλίων, φαίνεται όμως ότι το τριτοβάθμιο συνεταιριστικό όργανο των αγροτών ξόδευε την κρατική χρηματοδότηση σε… πολυτέλειες.

Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι το 2008 αγοράστηκε αυτοκίνητο Lexus 3.000 κυβικών και αξίας 67.000 ευρώ.

Πολλά χρήματα δαπανώνταν επίσης σε γιορτές και δώρα εφόσον από το 2001-2009 δαπανήθηκαν 9.000 ευρώ για βασιλόπιτες και φλουριά, οι γαλοπούλες και τα αρνιά των εργαζομένων από το 2001 έως το 2007 κόστισαν 17.000 ευρώ και από το 2007 έως το 2011, 6.500 ευρώ. Επίσης, όπως καταγράφεται στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ποσό συνολικά 184.819 ευρώ δαπανήθηκε για εδέσματα, λουλούδια, κινητά, εκδηλώσεις.

Απορίας άξιον είναι πώς οι αμοιβές και τα έξοδα τρίτων που πλήρωσε η συνομοσπονδία το 2007 ήταν 2.463.000 ευρώ, αλλά το 2011 έφτασαν τα 20.621.000 ευρώ.

Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι είχαν κάρτα απεριορίστων διαδρομών και έξοδα κίνησης από την ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ αρκετές φορές πληρώνονταν υπερωρίες.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, που είχε ανακινήσει τους συγκεκριμένους ελέγχους, έχει ζητήσει επανειλημμένα τα εν λόγω πορίσματα να διαβιβαστούν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για γνωμάτευση, σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειες του Δημοσίου. Οπως τονίζει, από το 1994 έως το 2011 οι οργανώσεις ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ έλαβαν κρατικές ενισχύσεις μέσω ΕΛΓΑ (Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, για τις οποίες δεν έδωσαν ποτέ λογαριασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή