«Ολοι μαζί μπορούμε» και έχουμε μαζέψει 3,4 εκατ. κιλά τρόφιμα

«Ολοι μαζί μπορούμε» και έχουμε μαζέψει 3,4 εκατ. κιλά τρόφιμα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 3,4 εκατομμύρια κιλά τρόφιμα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα μέσα από την προσπάθεια του «Ολοι μαζί μπορούμε» που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις μητροπόλεις της Ελλάδος, με την υποστήριξη των super markets όλης της χώρας. Τον τελευταίο μήνα οι πολίτες πρόσφεραν 68.000 κιλά τρόφιμα στο καλάθι του «Ολοι μαζί μπορούμε». Η εκστρατεία συλλογής τροφίμων για την ενίσχυση των συσσιτίων της Εκκλησίας αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα με τα συσσίτια δίνονται και πακέτα αγάπης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η εκστρατεία του «Ολοι μαζί μπορούμε» ξεκίνησε από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011 και μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 3.398.500 κιλά τρόφιμα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις μητροπόλεις της Ελλάδας και τις μητροπόλεις της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Κατά τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού οι πολίτες πρόσφεραν 119.570 κιλά γεγονός που αποδεικνύει το αμείωτο ενδιαφέρον των πολιτών να ανακουφίσουν τους άπορους συνανθρώπους μας. Κατά τον μήνα Απρίλιο συγκεντρώθηκαν 120.000 κιλά τρόφιμα, κατά τον μήνα Μάρτιο συγκεντρώθηκαν 121.183 κιλά, ενώ τον Φεβρουάριο 85.205. Αντίστοιχα, κατά τον μήνα Ιανουάριο συγκεντρώθηκαν 70.032 κιλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του 2013 συγκεντρώθηκαν 241.310 κιλά τρόφιμα. Και η προσπάθεια του «Ολοι μαζί μπορούμε» συνεχίζεται.

Είναι καλό να επιλέγουμε τρόφιμα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν χρειάζονται ψυγείο. Με αυτή μας την πράξη όχι μόνο συντηρούμε τα συσσίτια της Εκκλησίας, αλλά βοηθάμε ώστε να σιτίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή