Στον εισαγγελέα Εφετών ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Στον εισαγγελέα Εφετών ο δήμαρχος Χαλανδρίου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ύποπτος κλήθηκε και κατέθεσε στην εισαγγελέα Eφετών που διενεργεί την έρευνα για τους δημάρχους οι οποίοι δεν εφαρμόζουν τον νόμο για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων τους και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Ο δήμαρχος έδωσε ανωμοτί κατάθεση για τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος και σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημά του επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφασή του. Κατά την έξοδό του από το Εφετείο, αμέσως μετά την κατάθεσή του, ο κ. Ρούσσος έκανε λόγο για «νόμο αντισυνταγματικό που δεν εφαρμόζεται».

Η κατάθεση Ρούσσου έγινε χθες στην εισαγγελέα Εφετών Καλλιόπη Νταγιάντα που έχει αναλάβει την απόδοση ευθυνών στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν τηρούν τον νόμο. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας έχουν κληθεί να καταθέσουν η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη – Νίκαιας, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης απολογήθηκε στην αντεισαγγελέα Εφετών Λάρισας με υπόμνημα.

Την ίδια ώρα χθες το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, ο επανέλεγχος των συμβάσεων διενεργήθηκε από τους ελεγκτές-επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης παρουσία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., στον τρίτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ για αυταρχισμό και απόπειρα εκφοβισμού κατηγόρησε η ΠΟΕ – ΟΤΑ τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Την περασμένη εβδομάδα, εργαζόμενοι είχαν εμποδίσει τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να πραγματοποιήσουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων και εννέα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου τους κλήθηκαν και βρέθηκαν χθες το πρωί ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμως Κακάλη, προκειμένου να εξευρεθεί «ειρηνική λύση διαφοράς». Εδωσαν στην εισαγγελέα τις εξηγήσεις τους κι εκείνη τους έκανε συστάσεις και τους ενημέρωσε πως αν ξαναγίνει παρόμοιο περιστατικό «ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος να καλέσει την αστυνομία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή