Περιοδεία Γ. Μπουτάρη στη Σερβία

Περιοδεία Γ. Μπουτάρη στη Σερβία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εκτός πρωτοκόλλου συνάντηση είχε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά την επίσκεψή του στη Σερβία. Είδε τον υπουργό Αμυνας της χώρας Μπράτισλαβ Γκάσιτς κατόπιν αιτήματος του υπουργού, που ήθελε να γνωρίσει τον κ. Μπουτάρη, καθώς έχει ζήσει για χρόνια στη Θεσσαλονίκη και είναι φιλέλληνας. Ο δήμαρχος δήλωσε (στο ΑΠΕ – ΜΠΕ) ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της επίσκεψης και έκανε λόγο για «επίθεση φιλίας» στις πρωτεύουσες των βαλκανικών χωρών.

«Στόχος είναι όχι μόνο η προσέλκυση επισκεπτών αλλά και η ανάπτυξη σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, είτε είναι πολιτισμός, είτε εμπόριο, είτε εκπαίδευση» επισήμανε. «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την καταναλωτική εξωστρέφεια των Σέρβων και να τους κερδίσουμε. Γιατί τους διεκδικούν και άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Αυστρία» πρόσθεσε. Ενα από τα θέματα που συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί άμεσα, αφορά τα ιαματικά λουτρά της Θεσσαλονίκης, της Β. Ελλάδας και της Σερβίας. «Συμφωνήσαμε να προσεγγίσουμε ταμεία συντάξεων από Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ρωσία και άλλων χωρών και να προσφέρουμε, στο ίδιο πακέτο, ιαματικά λουτρά από την Ελλάδα και τη Σερβία» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή