Επέμβαση της αστυνομίας στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

Επέμβαση της αστυνομίας στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερα αφέθηκαν τα άτομα που προσήχθησαν κατά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, στην οδό Βενιζέλου 58, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επρόκειτο για έξι προσαχθέντες, ανάμεσα στους οποίους πέντε ιδιώτες κι ένας μοναχός. Οδηγήθηκαν στο ΑΤ Λευκού Πύργου και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το αντιπροσωπείο – διαμέρισμα εκκενώθηκε κατόπιν εφαρμογής δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η παράδοσή του στη νέα αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου.

Όπως έγινε γνωστό, αυτή τη στιγμή φυλάσσεται από ιδιωτική ασφάλεια.

Το αντιπροσωπείο, κατά πληροφορίες, φιλοξενεί συχνά μοναχούς της παλαιάς αδελφότητας που έρχονται για νοσηλεία στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι η νέα αδελφότητα μοναχών συγκροτήθηκε το 2005, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, υπό την επωνυμία «Νέα Εσφιγμένου», η οποία έκτοτε θεωρείται νόμιμη, αλλά η παλαιά αδελφότητα αρνείται να της παραδώσει το μοναστήρι και το κονάκι στο Άγιον Όρος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατά καιρούς συγκρούσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή