Αίτηση αποφυλάκισης από Στ. Μπούκουρα

Αίτηση αποφυλάκισης από Στ. Μπούκουρα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Συμβούλιο των Εφετών, όπου εκκρεμεί προς τελική κρίση η μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προσέφυγε ο Στάθης Μπούκουρας, βουλευτής που είχε εκλεγεί με τα ψηφοδέλτιά της –και πλέον έχει διαχωρίσει τη θέση του από το εν λόγω κόμμα– ζητώντας να αποφυλακιστεί με όρους.

Στην αίτησή του ο βουλευτής, που κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, βάλλει κατά της πρότασης παραπομπής σε δίκη των εμπλεκομένων με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, την οποία υπέβαλε ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος που επόπτευσε και των πολύμηνων ανακρίσεων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι την αίτηση αποφυλάκισης για λογαριασμό του Στάθη Μπούκουρα υπογράφει ο πρώην εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος πλέον δικηγορεί. Ο κ. Μουζακίτης είχε παραιτηθεί από το εισαγγελικό σώμα μόλις ολοκληρώθηκε η θητεία του ως οικονομικού εισαγγελέα. Στη θέση αυτή είχε διατελέσει μαζί με τον Γρηγόρη Πεπόνη.

Επικαλείται και την εισαγγελική του ιδιότητα

Εις επίρρωσιν μάλιστα των λοιπών επιχειρημάτων για την αποφυλάκιση του πελάτη του ο κ. Μουζακίτης επικαλείται και την εισαγγελική του ιδιότητα επί πολλά χρόνια για να δηλώσει σχετικά: «Από τη μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευ. Μπούκουρας είναι αθώος. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως, έχοντας 32 και πλέον χρόνια εισαγγελικής διαδρομής».

Η αίτηση Μπούκουρα θα εξετασθεί από το Συμβούλιο Εφετών και η κρίση του αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή