Διακόσια τριάντα κιλά κοκαΐνη βρέθηκαν σε διαμέρισμα στη Βούλα

Διακόσια τριάντα κιλά κοκαΐνη βρέθηκαν σε διαμέρισμα στη Βούλα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρυμμένα μέσα σε κοντέινερ που μετέφερε εκατοντάδες κιβώτια με ανανάδες από την Κεντρική Αμερική ήρθαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ελλάδα τα 230 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν χθες σε διαμέρισμα στην περιοχή της Βούλας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ένας Ελληνας από την Καλαμάτα και δύο αλλοδαποί. Πρόκειται για έναν υπήκοο Μεξικού και έναν υπήκοο Καναδά, ο οποίος, ωστόσο, έχει γεννηθεί στην Κολομβία. Για την ίδια υπόθεση πρόκειται να κατηγορηθούν δύο ακόμη αλλοδαποί. Η κοκαΐνη είναι υψηλής καθαρότητας και φυλασσόταν μέσα σε βαλίτσες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα – «καβάτζα» στη Βούλα.

Στην έρευνα για την υπόθεση συμμετείχαν το κλιμάκιο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, τα ναρκωτικά ήρθαν τον περασμένο Σεπτέμβριο με πλοίο από τον Παναμά μέσα σε κοντέινερ με φρούτα και συγκεκριμένα σε φορτίο με ανανάδες. Μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης μέσα σε κιβώτια με μπανάνες από τη Λατινική Αμερική έχουν και στο παρελθόν εντοπισθεί στην Ελλάδα. Τελευταίο περιστατικό είχε καταγραφεί τον περασμένο Μάιο μέσα σε κιβώτια με μπανάνες στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Τις αποστολές, στην Ευρώπη, κοκαΐνης μέσα σε φορτία με μπανάνες φέρεται να συντονίζει εγκληματική οργάνωση με την επωνυμία «Urabenos» και έδρα την Κολομβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή