Ξεκινά ο διάλογος για τις αλλαγές στο δημοτικό σχολείο

Ξεκινά ο διάλογος για τις αλλαγές στο δημοτικό σχολείο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… δύσθυμη την ομοσπονδία, την οποία αφορά η εξεταζόμενη μεταρρύθμιση, αρχίζει σήμερα διάλογο το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) το οποίο θα εξετάσει αλλαγές στο δημοτικό σχολείο. Εως αργά χθες το βράδυ το Δ.Σ. της ΔΟΕ συνεδρίαζε προκειμένου να αποφασίσει αν θα μετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση, με τα μέλη των παρατάξεων που πρόσκεινται στην κυβερνητική πλειοψηφία να έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην έναρξη των εργασιών του ΕΣΥΠ σήμερα, που θα γίνουν οι εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Ετσι, δημόσια νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια δεν θα λειτουργήσουν για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να ψηφίσουν. Επίσης, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ δεν θα συμμετάσχουν στο ΕΣΥΠ, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική.

Πάντως, στην εισήγησή του ο υπ. Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ζητεί «δημιουργική απασχόληση, άθληση, αισθητική αγωγή. Οχι πολλή δουλειά στο σπίτι, που εξοντώνει παιδιά και γονείς. Θέλουμε τα παιδιά να πάψουν να μισούν το σχολείο, θέλουμε να το αγαπήσουν ως χώρο δικό τους» και προσθέτει: «Αυτό θα είναι το βασικό θέμα της συνεδρίασης του ΣΠΔΕ. Εκεί θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για το δημοτικό σχολείο που χρειάζεται το εκπαιδευτικό μας σύστημα και η Παιδεία μας. Ο διάλογος πρέπει να καταλήξει σε συμπεράσματα έως τον Ιανουάριο, ώστε μετά να καταθέσουμε στη Βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή