ΣΤΑΣΥ: Δεν χειροδίκησε ο ελεγκτής στο μετρό

ΣΤΑΣΥ: Δεν χειροδίκησε ο ελεγκτής στο μετρό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ επιβατών και ελεγκτών ήρθε να καταδείξει το περιστατικό που συνέβη προχθές το μεσημέρι, όταν γυναίκα αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της σε ελεγκτή που την εντόπισε στο μετρό χωρίς εισιτήριο. Οταν ελεγκτές της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ζήτησαν τα στοιχεία της, εκείνη αρνήθηκε και ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας προκειμένου να πιστοποιηθεί η ταυτότητά της. Μεταξύ της γυναίκας και των ελεγκτών σημειώθηκαν διαπληκτισμοί όταν εκείνη προσπάθησε να διαφύγει. Μετά τη λήξη του περιστατικού, η γυναίκα κατήγγειλε με ανάρτησή της στο Διαδίκτυο ότι δέχθηκε χαστούκι από τον ελεγκτή. Η ΣΤΑΣΥ, έχοντας παρακολουθήσει όλο το οπτικό υλικό που διαθέτει από τις κάμερες, επισημαίνει ότι χειροδικία κατά της γυναίκας δεν σημειώθηκε ποτέ και ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. «Θα ήμουν ο πρώτος που θα ζητούσα την αποπομπή εργαζομένου της ΣΤΑΣΥ εάν διαπίστωνα ότι οι καταγγελίες της γυναίκας ευσταθούν», εξηγεί στην «Κ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Ν. Παπαθανάσης.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, το υπουργείο Υποδομών εξαγγέλλει για ακόμη μία φορά την αναδιάρθρωση του συστήματος ελέγχου κομίστρου στις συγκοινωνίες. Προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δημιουργία ενιαίου σώματος ελέγχου για όλα τα μέσα, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των εθελοντών ελεγκτών (93 εργαζόμενοι της ΟΣΥ που πραγματοποιούν ελέγχους εκτός ωραρίου και πληρώνονται με ποσοστά επί των προστίμων που καταλογίζουν). Παράλληλα, έχει ζητηθεί η συνδρομή 50 αστυνομικών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που θα δημιουργήσουν ειδικό σώμα αστυνομικών συγκοινωνιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή