Πρόταση παραπομπής Διώτη για απιστία

Πρόταση παραπομπής Διώτη για απιστία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο για μία κατηγορία, αυτήν της απιστίας, ο αρμόδιος εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, δίδοντας, με την πρότασή του, τη σκυτάλη για την τελική κρίση της υπόθεσης στο Συμβούλιο των Εφετών.

Ο εισαγγελέας Μανώλης Δράκος προτείνει για τον Ιωάννη Διώτη απαλλαγή από την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου που αρχικά του είχε αποδοθεί σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας, ενώ επίσης απαλλακτικός είναι και για τον προκάτοχό του στο ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη. Για τον κ. Καπελέρη, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να μην καθίσει στο εδώλιο, καθώς εκτιμά ότι η εμπλοκή του στην όλη υπόθεση χειρισμού της λίστας δεν έχει κανένα ποινικό ενδιαφέρον. Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης με την οποία αποτιμάται για πρώτη φορά το υλικό της δικογραφίας, το Συμβούλιο των Εφετών θα αποφανθεί για την υπόθεση, ενώ και στον Αρειο Πάγο εκκρεμεί το σκέλος που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Και εκεί το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί αν ο πρώην υπουργός τελικά θα παραπεμφθεί –και με ποιες κατηγορίες– ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για τους χειρισμούς του σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ η δικαστική κρίση του Συμβουλίου αναμένεται να αφορά και τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, λογαριασμούς των οποίων φέρεται ότι αφαίρεσε από την επίμαχη λίστα.

Σε περίπτωση παραπομπής του κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, θα είναι η δεύτερη φορά που το εν λόγω Δικαστήριο (αρμόδιο να δικάζει κυβερνητικά στελέχη) θα συγκροτηθεί μετά την υπόθεση Κοσκωτά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή