Αποφυλακίστηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη

Αποφυλακίστηκαν η σύζυγος και τα παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από προσωρινή κράτηση ενός έτους αποφυλακίστηκαν, με διάταξη του αρμόδιου ανακριτή, η σύζυγος και τα παιδιά του άλλοτε πανίσχυρου επικεφαλής του ομίλου «Ασπίς» Παύλου Ψωμιάδη. Για την αποφυλάκισή τους προσμετρήθηκε από τον ανακριτή το γεγονός ότι ο Παύλος Ψωμιάδης, που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το «κανόνι» του ομίλου του, προσέφερε για την ικανοποίηση ομολογιούχων που επλήγησαν ακίνητα ιδιοκτησίας του σε Αθήνα και αλλού.

Τα προσφερθέντα ακίνητα αποτιμώνται, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, σε 90 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να καλύψουν ζημιές περίπου 400 ομολογιούχων που έχασαν τα λεφτά τους από τις επενδύσεις στην εταιρεία «Ασπίς Capital».

Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται ιδιοκτησίες του Παύλου Ψωμιάδη σε Βασιλίσσης Σοφίας, Μύκονο, Κηφισιά, Θεσσαλονίκη και αλλού, οι οποίες στο προσεχές μέλλον θα εκποιηθούν.

Η προσφορά των ακινήτων για την ικανοποίηση των ζημιωθέντων από την κατάρρευση του ομίλου «Ασπίς» εκτιμήθηκε από τον ανακριτή ως κίνηση που δηλώνει την έμπρακτη διάθεση των εμπλεκομένων να άρουν, κατά το δυνατόν, τις συνέπειες των πράξεών τους. Για την υπόθεση του ομίλου «Ασπίς» έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες απόδοσης ποινικών ευθυνών τόσο στον ίδιο τον Παύλο Ψωμιάδη, όσο και σε μέλη της οικογενείας του, καθώς η κατάρρευσή του τον Σεπτέμβριο του 2009 αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ασφαλιστική και επενδυτική αγορά.

Ο πρώην επικεφαλής της «Ασπίς» ήδη εκτίει πολυετή κάθειρξη για την προσκόμιση πλαστής εγγυητικής επιστολής 500 εκατ. ευρώ με την οποία επιχείρησε να πείσει για τη βιωσιμότητα της καταρρέουσας επιχείρησής του, την ώρα που χιλιάδες ασφαλισμένοι, επενδυτές και ομολογιούχοι έχασαν τις επενδύσεις τους και βρέθηκαν στον δρόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή