Θεοδόσης Πελεγρίνης: Το πανεπιστήμιο είναι ψυχές

Θεοδόσης Πελεγρίνης: Το πανεπιστήμιο είναι ψυχές

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα τραγουδήσω Βοσκόπουλο», είπε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, παίρνοντας το μικρόφωνο που ήταν δίπλα στο πάνελ με τους ομιλητές. Οι ατάκες του θεατρικού τέως πρύτανη του Παν. Αθηνών και η πληθωρική παρουσία του ήταν ιδιαίτεροι λόγοι για να επιλέξει κάποιος τον χώρο της «Αθηναΐδας», όπου το βράδυ της Τετάρτης γινόταν η εκδήλωση για τα «40 χρόνια δημιουργίας – το επόμενο βήμα», αντί της αίθουσας τελετών στα Προπύλαια. Εκεί την ίδια ώρα ο Jens Halfwassen, καθηγητής στο διάσημο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής. Στο ίδιο τμήμα ο κ. Πελεγρίνης διδάσκει Φιλοσοφία: Γνωσιολογία, Ηθική, Αισθητική, Φιλοσοφία της Θρησκείας και Φιλοσοφία του Πνεύματος.

Στην εκδήλωση ο κ. Πελεγρίνης πήρε τη σκυτάλη από τον πανεπιστημιακό και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αλκη Ρήγο, ο οποίος μίλησε, μεταξύ πολλών άλλων, για τη «λειτουργική θεατρική παρουσία του Θεοδόση». Και ο τέως πρύτανης τον δικαίωσε με τη θεατρικότητά του προς το κοινό: χαιρέτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και βουλευτές και στελέχη του κόμματος· ευχαρίστησε τους τέως πρυτάνεις που θήτευσαν την ίδια εποχή σε ΑΠΘ (Γιάννης Μυλόπουλος) και ΕΜΠ (Σίμος Σιμόπουλος, Τώνια Μοροπούλου) και τόνισε προς τον νυν πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρο Φορτσάκη πως «το πανεπιστήμιο είναι ψυχές, θέλει συκώτι για να αντέξεις».

Κατόπιν υπέγραψε αυτόγραφα στα βιβλία του, συνομίλησε με φίλους και έδωσε ραντεβού στα… Εξάρχεια. Στην περιοχή αυτή θα φτιάξει χώρο όπου θα μπορούν να συναντηθούν «πνευματικοί άνθρωποι, καλλιτέχνες και εραστές της τέχνης», όπως είπε. Η αρχή θα γίνει σε κτίριο της οδού Σολωμού και ο τελικός προορισμός είναι κτίριο που παραχώρησε ο εκδότης του, Παύλος Παπαχριστοφίλου. «Πόθος και πάθος είναι το σύνθημά μας», τόνισε στην «Κ» ο κ. Πελεγρίνης, υπεκφεύγοντας το ερώτημα εάν θα θέσει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή