Επίσκεψη Τασούλα στα καμένα γραφεία της Athens Voice

Επίσκεψη Τασούλα στα καμένα γραφεία της Athens Voice

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στα καμένα γραφεία της εφημερίδας Athens Voice στον τρίτο όροφο της οδού Χαριλάου Τρικούπη 22, στα Εξάρχεια, πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας. Σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης, ο υπουργός γράφτηκε συνδρομητής στην εφημερίδα, καταδικάζοντας την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της. Οι καταστροφές και η αναστάτωση στον χώρο δεν εμπόδισαν την αρμόδια υπάλληλο να τον καταχωρίσει στους ετήσιους συνδρομητές. Εκτός από τον υπουργό, αρκετά ακόμα άτομα επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τον χώρο προκειμένου να δηλώσουν ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ανεμπόδιστη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προχώρησαν και τα πολιτικά κόμματα με ανακοινώσεις τους. «Η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Athens Voice είναι καταδικαστέα και βάλλει κατά της ελευθερίας του Τύπου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Την εγκληματική ενέργεια έχουν καταδικάσει επίσης η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και άλλα κόμματα, καθώς και πλήθος πολιτικών στις δηλώσεις τους. «Η καταδίκη μας απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες είναι κατηγορηματική και απερίφραστη, γιατί στρέφονται εντέλει εναντίον της Δημοκρατίας», δήλωσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Για «έργο φασιστών» έκανε λόγο ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επίσης επισκέφθηκε χθες τα καμένα γραφεία.

Το βράδυ της Πέμπτης, με ανάρτηση σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα, η «Αναρχική Ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. «Aν ο εμπρησμός των γραφείων της Athens Voice είναι απόπειρα εκφοβισμού, οι δράστες της επιτυγχάνουν μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα. Η Α.V. είναι μια ανεξάρτητη φωνή και θα συνεχίσει έτσι. Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα που καίγονται εφημερίδες και απειλείται η ελεύθερη γνώμη. Θα προσπαθήσουμε με όλη μας τη δύναμη να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εφημερίδας. Το επόμενο τεύχος της Athens Voice αναμένεται να διατεθεί κανονικά την επόμενη Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή