Προσφυγή κατά φυλακών υψίστης ασφαλείας

Προσφυγή κατά φυλακών υψίστης ασφαλείας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας των φυλακών Δομοκού ως «υψίστης ασφαλείας» επιχειρούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ συγγενείς κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό. Παράλληλα, στο ΣτΕ προσέφυγε ο Τάσος Θεοφίλου που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία οδηγού ταξί στην Πάρο.

Ειδικότερα, στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για τη μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε «υψίστης ασφαλείας», έχουν προσφύγει οι γονείς των καταδικασθέντων ως μελών των «Πυρήνων» Αλέξανδρου Μητρούσια και Γιώργου Καραγιαννίδη, καθώς και οι γονείς των εμπλεκομένων στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου, Δημήτρη Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη. Οπως υποστηρίζουν, με τη μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε Γ΄ τύπου, καταλύεται το τεκμήριο της αθωότητας, ενώ παραβιάζεται και η αρχή της ισότητας, αφού στους κρατουμένους των φυλακών Δομοκού δεν χορηγούνται άδειες, δεν προβλέπεται υπό όρους απόλυση αν δεν έχουν εκτίσει 20 χρόνια, ενώ επιτρέπονται επισκέψεις συγγενών έως 3ου βαθμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή