Στο εδώλιο ο Χ. Τομπούλογλου για τη μίζα των 25.000 ευρώ

Στο εδώλιο ο Χ. Τομπούλογλου για τη μίζα των 25.000 ευρώ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμα υπόθεση κρατικής διαφθοράς οδεύει προς το εδώλιο καθώς με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου, που είχε συλληφθεί, πριν ένα χρόνο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 25 χιλιάδων ευρώ.

Μαζί με τον Τομπούλογλου παραπέμπονται  ως συνεργοί του και δύο γιατροί, οι Στέφανος Μιχαλάκος και Χρήστος Τριανταφύλλου, για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία κατά περίπτωση.

Ο Χάρης Τομπούλογλου, που είχε διαγραφεί αυτομάτως, μετά τη σύλληψή του, από τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, είχε ζητήσει και λάβει 25 χιλιάδες ευρώ από εταιρεία, ενώ η πράξη του είχε βιντεοσκοπηθεί από κρυφή κάμερα που είχαν τοποθετήσει άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου εμφανίζεται να παίρνει τα χρήματα σε φάκελο από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσηλευτικό ίδρυμα στο οποίο ήταν διοικητής.

Ο ίδιος ο Τομπούλογλου μετά την σύλληψή του έκανε λόγω για «σκευωρία», αρνούμενος ότι το ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του ήταν προϊόν παράνομης συναλλαγής.

Ωστόσο οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που περιλαμβάνονται και στη δικογραφία όπου ο ίδιος εμφανίζεται να ζητά τα χρήματα και μάλιστα μετ΄επιτάσεως, τον διαψεύδουν.

Μετά την απολογία του στην ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη, ο Χ.Τομπούλογλου είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εγγύηση 150 χιλιάδες ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή