ΕΕΕ: Ευνοεί την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα το νέο νομοσχέδιο για την έρευνα

ΕΕΕ: Ευνοεί την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα το νέο νομοσχέδιο για την έρευνα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στήριξη στην «κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα προσφέρει το νέο νομοσχέδιο για την έρευνα», σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.

Η ΕΕΕ επιτίθεται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναφέροντας ότι «με το νομοσχέδιο επιτρέπει σε πάσης φύσεως “ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα”, ΜΚΟ, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, που δεν θα έχουν ως κύριο σκοπό τους την επιστημονική και τεχνολογική έρευνα, να εντάσσονται στο εθνικό μητρώο ερευνητικών οργανισμών, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, λειτουργώντας με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και όχι για το δημόσιο συμφέρον.

Αυτοί οι ιδιωτικοί οργανισμοί θα κάνουν στο εξής “έρευνα” με δημόσια χρηματοδότηση, χωρίς κανείς να τους αξιολογεί και να αποτιμά το έργο τους». Η ΕΕΕ προσθέτει ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στις οργανικές θέσεις και το υπηρεσιακό καθεστώς του ήδη υπηρετούντος προσωπικού, στα 10 δημόσια ερευνητικά κέντρα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) είναι εξαιρετικά ασαφείς και αντιφατικές και άρα οι ερευνητές κινδυνεύουν με απόλυση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή