Μάρτυρας κατέγραψε την πινακίδα του αυτοκινήτου των απαγωγέων

Μάρτυρας κατέγραψε την πινακίδα του αυτοκινήτου των απαγωγέων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των απαγωγέων της 27χρονης Β.Μ., που απήχθη έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, φέρεται να διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η πινακίδα κυκλοφορίας του Ι.Χ. στο οποίο οι απαγωγείς επιβίβασαν την 27χρονη.

Συγκεκριμένα, αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε στην «Κ» ότι ο αυτόπτης μάρτυρας που έτυχε να παρακολουθήσει τη σκηνή της απαγωγής κατέγραψε την πινακίδα κυκλοφορίας του Ι.Χ. των απαγωγέων και ενημέρωσε σχετικά την ΕΛ.ΑΣ. Από τον έλεγχο που ακολούθησε στον αριθμό κυκλοφορίας διαπιστώθηκε ότι το όχημα (ένα συμβατικό Ι.Χ. με σκούρα τζάμια και όχι κλειστό βαν, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό) μέχρι το βράδυ της απαγωγής δεν είχε απασχολήσει την Αστυνομία (π.χ. δεν ήταν κλεμμένο). Εξετάζεται ακόμα η πιθανότητα είτε ο μάρτυρας να έχει δώσει ανακριβή στοιχεία είτε η πινακίδα να είναι πλαστή και να αντιστοιχεί σε ίδιου τύπου αυτοκίνητο.

Στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, η 27χρονη κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι το πρωί της Κυριακής, μετά δηλαδή την καταβολή λύτρων 82.500 ευρώ, ο ένας από τους απαγωγείς τη μετέφερε με μοτοσικλέτα 150 μέτρα από το σπίτι της, όπου και την απελευθέρωσε. Αν και οι απαγωγείς είχαν φροντίσει να καλύψουν τα μάτια της με μαντίλι κάτω από το κράνος, η επιλογή τους να μεταφέρουν την 27χρονη με μοτοσικλέτα και να την απελευθερώσουν σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το σπίτι της θεωρείται ένδειξη ερασιτεχνισμού και γεννά ερωτήματα στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Τέλος, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε μιλώντας στην «Κ» ότι μία από τις περιοχές στις οποίες αναζητείται το κρησφύγετο των δραστών είναι η Λούτσα (η 27χρονη κατέθεσε ότι άκουγε βουητό από αεροπλάνα, ενώ μία από τις κλήσεις προς την οικογένειά της έγινε από τη Λούτσα). Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο οι απαγωγείς να προέρχονται από το επαγγελματικό περιβάλλον της 27χρονης, καθώς η κοπέλα είχε εργαστεί στο νυχτερινό κέντρο μόλις για δύο ή τρία βράδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή