ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κείμενο της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

keimeno-tis-synomosias-pyrinon-tis-fotias-enantia-stis-fylakes-ypsistis-asfaleias-2054006

 Μετά τον Νίκο Μαζιώτη και τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» (Σ.Π.Φ) δημοσιοποίησαν κείμενο ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας (Τύπου Γ΄). Συγκεκριμένα, συντάχθηκαν μέσω επιστολής τους με την πρόταση Μαζιώτη για μετεξέλιξη της «ανοικτής συνέλευσης αναρχικών ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης» σε «συνέλευση αλληλεγγύης για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους».

Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι «η ανοικτή συνέλευση ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης ήταν η μοναδική συλλογική διαδικασία ενάντια στην επέλαση των φυλακών υψίστης ασφαλείας» και συμπληρώνουν ότι «όποιος σύντροφος/ισσα είναι ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης, αυτομάτως είναι αλληλέγγυος στους πολιτικούς κρατούμενους». Τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας» μάλιστα προχωρούν ένα βήμα παρακάτω λέγοντας ότι η «συνέλευση αλληλεγγύης θα πρέπει να αποτελέσει γόνιμο έδαφος που να προωθεί τη δράση».

«Για εμάς η συνέλευση αλληλεγγύης μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για τους νέους κυρίως συντρόφους να απαλλαγούν από την αδράνεια και να συναντηθούν για να πράξουν». Στο ίδιο κείμενο, τα μέλη του πυρήνα φυλακής της Σ.Π.Φ. αναφέρουν ότι το Κράτος επιθυμεί οι φυλακές Τύπου Γ να αποτελέσουν «μνημείο νίκης» ενάντια στο αντάρτικο πόλης καθώς και ότι οι φυλακές Δομοκού θα αποτελέσουν έναν «σιδερόφρακτο τόπο λησμονιάς για να ξεχάσουμε τον αγώνα και να ξεχαστούμε ως αιχμάλωτοι».