Η Αμφίπολη στο προσκήνιο και στα ξένα ΜΜΕ

Η Αμφίπολη στο προσκήνιο και στα ξένα ΜΜΕ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από το εσωτερικό της χώρας, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και στο εξωτερικό για τα νέα ευρήματα στον λόφο Καστά της Αμφίπολης. «Ο σκελετός θα μπορούσε να λύσει το αίνιγμα του αρχαίου ελληνικού τάφου», αναφέρει η «Ουάσιγκτον Ποστ», ενώ την ίδια ανταπόκριση αναπαράγουν και αρκετές ιστοσελίδες αμερικανικών ΜΜΕ. Παράλληλα, η ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC προβάλλει το θέμα, επικεντρώνοντας επίσης στο ενδεχόμενο ο σκελετός «να λύσει το αίνιγμα» της Αμφίπολης και να ρίξει φως στο μυστήριο των τελευταίων μηνών. Ανταποκρίσεις υπήρχαν ακόμα και σε όλους σχεδόν τους μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς του εξωτερικού.

Στο εσωτερικό τώρα, για την υπόθεση της Αμφίπολης ρωτήθηκε και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, σε σχέση προφανώς με την περαιτέρω αξιοποίηση του μνημείου.

«Στόχος είναι η δημιουργία ενός πρότυπου μοντέλου αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε εκείνη, ενώ ανέφερε πως ήδη έχει συναντηθεί με τη γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και συζήτησαν για τη στενότερη συνεργασία των δύο υπουργείων για τους ίδιους σκοπούς.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως στις 22 του μηνός ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Τασούλας θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης, ενώ στις 29/11 στην Αθήνα πια, η ανασκαφέας κ. Κ. Περιστέρη θα παρουσιάσει στο αμφιθέατρο του υπουργείου τα αποτελέσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή