Χρυσοχοΐδης: Τον Δεκέμβριο το πρώτο βήμα για τη γραμμή 4 του μετρό

Χρυσοχοΐδης: Τον Δεκέμβριο το πρώτο βήμα για τη γραμμή 4 του μετρό

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eναν Δεκέμβριο αθηναϊκού ενδιαφέροντος προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Mέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσει το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού για τη γραμμή 4 του μετρό και θα δημοπρατηθεί η ανάπλαση της Πανεπιστημίου, ενάντια στην οποία εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ. Απαντώντας σε επερώτηση της βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα, σχετικά με την ανάπλαση της Πανεπιστημίου και την κριτική που ασκείται κυρίως για την κυκλοφοριακή διάσταση του έργου, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπερασπίστηκε την επάρκεια της κυκλοφοριακής μελέτης.

«Η μελέτη εκπονήθηκε από την Αττικό Μετρό, μια πάρα πολύ έμπειρη εταιρεία. Παρουσιάστηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς, συζητήθηκε εκτενώς και τα συμπεράσματα αποτυπώθηκαν στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων», ανέφερε. Από την πλευρά της η κ. Φούντα τόνισε την ανάγκη η ανάπλαση να οδηγήσει στην ανάκτηση της αίγλης του κέντρου. Επεσήμανε, ωστόσο, τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει επιστήμονες σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. «Το έργο θα αλλάξει την αίσθηση που έχουμε για τις γειτονιές του κέντρου. Πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προληπτικά, ώστε να μη φθάσουμε στο σημείο να δούμε ότι το έργο δυστυχώς δεν μπορεί να λειτουργήσει», ανέφερε.

Οσον αφορά τον σχεδιασμό, ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός για την ανάπλαση θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο με σκοπό να οριστεί ανάδοχος μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Επίσης υπενθύμισε ότι μέσα στον Δεκέμβριο πρόκειται να ξεκινήσει το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό. Πρόκειται για τη δημοσίευση των τευχών προεπιλογής, με βάση τα οποία θα υπάρξει μια πρώτη «διαλογή» των ενδιαφερόμενων κοινοπραξιών. «Θα έχουμε σύντομα νέα για το μετρό. Υπάρχουν κάποιοι κακόπιστοι, που θεωρούν ότι ήταν εξαγγελίες. Ομως θα ξεκινήσουμε αυτά που είπαμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή