Τον Ιούνιο η δίκη του Γ. Παπαντωνίου

Τον Ιούνιο η δίκη του Γ. Παπαντωνίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβλήθηκε για τις 8 Ιουνίου του 2015 η προγραμματισμένη για χθες δίκη του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου λόγω αποχής των δικηγόρων. Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του κατηγορούνται για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» για το έτος 2008. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε μόνο ο συνήγορος του ζεύγους, ο οποίος δήλωσε πως συμμετέχει στην αποχή του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του καταδικάστηκαν την περασμένη Τρίτη σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2009. Επίσης το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα από τους δύο κατηγορουμένους χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Επίσης, με την ίδια απόφαση επιδικάστηκε στο Δημόσιο, το οποίο παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή, αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης ύψους 50.000 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι δεν είχαν παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Στο μεταξύ, αναμένεται και βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών για την κατηγορία της κακουργηματικής παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» που αντιμετωπίζουν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως το συγκεκριμένο αδίκημα, για τις δηλώσεις από το έτος 2010 και ύστερα, τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, όπως προέβλεπε νόμος που ψηφίστηκε εν τω μεταξύ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή