Σχέδιο δράσης για δικαιώματα παιδιών παρουσίασε ο Γ. Σούρλας

Σχέδιο δράσης για δικαιώματα παιδιών παρουσίασε ο Γ. Σούρλας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσίασε την Πέμπτη κατά την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιος Σούρλας.

Ο ίδιος βράβευσε τη μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Περαίας, Δήμητρα Νικολούλη, η έκθεση της οποία ήταν πρώτη μεταξύ των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου, που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό έκθεσης με θέμα: «Τα δικαιώματα του παιδιού». Η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού έγινε σε ημερίδα που συνδιοργάνωσε  η γενική γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης  με το υπουργείο Παιδείας.

Κατά την παρουσίαση ο κ. Σούρλας τόνισε ότι  «περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, επιβάλλουν τη συστράτευση, όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, για να συγκροτήσουμε μια  κοινωνία, που να δίνει προτεραιότητα στο παιδί, να κατοχυρώνει και να  προστατεύει τα δικαιώματα του  στην εκπαίδευση,  στην εργασία, στη στέγη, στη διατροφή, στην υγεία». Το σχέδιο περιλαμβάνει το θεσμικό πλαίσιο, την υφιστάμενη κατάσταση, συγκεκριμένες δράσεις με στόχο τη βελτίωση, την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού, τους φορείς υλοποίησης καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δράσεων.

Επιπλέον, το σχέδιο περιλαμβάνει, εκτός από τα γενικά μέτρα εφαρμογής σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού, τις γενικές αρχές, για την μη διάκριση σε  βάρος των παιδιών, το δικαίωμα στη ζωή, την επιβίωση και την ανάπτυξη, το σεβασμό των απόψεων του παιδιού, την αρχή του «υπέρτερου συμφέροντος του παιδιού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή