Αθωώθηκε για το φόνο της Εύης Γατίδου

Αθωώθηκε για το φόνο της Εύης Γατίδου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώος  οριστικά και αμετάκλητα κρίθηκε ομόφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου (αριθμ. 1166) , ο 43χρονος που από το 2003 δικαζόταν, αθωωνόταν και ξαναδικαζόταν για τον φόνο της φοιτήτριας Εύης Γατίδου, τον Σεπτέμβριο του 1997 στη Λάρισα. Η φοιτητρια της Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , βρεθηκε νεκρή με 104 μαχαιριές στο διαμερισμα όπου διεμενε. H υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον εισαγγελέα στις 13 Οκτωβρίου 1999, αφού από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε κατηγορία κατά οποιουδήποτε.

Ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο, έγινε τακτική ανάκριση και τελικά μετα απο αντικρουόμενα βουλεύματα ο 43χρονος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου το 2005.Τον Ιανουάριο του 2007 το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, τον αθώωσε ομόφωνα. Μετα από αναίρεση που ασκήθηκε η δίκη επαναλήφθηκε και η απόφαση ήταν η ίδια. Ακολούθησε νέα αναίρεση και νεα αθώωση από το ίδιο δικαστήριο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή