Σε διαβούλευση ο νέος ανατρεπτικός αθλητικός νόμος

Σε διαβούλευση ο νέος ανατρεπτικός αθλητικός νόμος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει το περιεχόμενο του νέου αθλητικού που θα δοθεί σήμερα στη διαβούλευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος νόμος περιλαμβάνει ρηξικέλευθες διατάξεις, οι οποίες εφόσον φτάσουν στη Βουλή, ψηφιστούν και εφαρμοστούν, θα αλλάξουν πολλά στο θολό τοπίο του ελληνικού αθλητισμού.

Οσον αφορά τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου, υπάρχουν διατάξεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα της ομοσπονδίας προς την κατεύθυνση της διεύρυνσής του αφού, ως γνωστόν, το Δ.Σ. της ΕΠΟ εκλέγεται από ένα μικρό εκλογικό σώμα που δυνητικά είναι εύκολα χειραγωγούμενο.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης από τις αθλητικές ομοσπονδίες, στη διαιτησία των ομαδικών αθλημάτων, στην αναγνώριση των ομοσπονδιών από τη ΓΓΑ και στη θητεία των μελών του Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών.

Επίσης προβλέπεται η κατάργηση πολλών κρατικών επιτροπών και οργάνων που τα τελευταία χρόνια έπαιζαν σημαντικό ρόλο στον αθλητισμό.

Η νομοπαρασκευαστική και νομοτεχνική επιτροπή που έφτιαξε τον νόμο που θα παρουσιαστεί σήμερα θεσπίστηκε πριν από ένα χρόνο με αντικείμενο τη μελέτη και πρόταση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για τον αθλητισμό, την κωδικοποίηση της υφιστάμενης αθλητικής νομοθεσίας και τη νομοτεχνική επεξεργασία των κανονιστικών πράξεων που προτείνονται από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Με άλλα λόγια, συγκέντρωσε σε ένα νόμο τον θεμελιώδη αθλητικό νόμο 2725/1999 και τους περίπου δέκα που ακολούθησαν έως σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή