Αποφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αποφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από 2,5 χρόνια στη φυλακή η Αρετή Τσοχατζοπούλου αποφυλακίστηκε με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά, ενώ η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Σταμάτη, παραμένει στη φυλακή.

Το Δικαστήριο ενώ έκανε δεκτό το αίτημα της Αρετής Τσοχατζοπούλου για αντικατάσταση της κράτησής της με περιοριστικούς όρους, απέρριψε το αίτημα της Βασιλικής Σταμάτη -και μάλιστα ομόφωνα- κρίνοντας ότι η παραμονή της στη φυλακή πρέπει να συνεχιστεί.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου, που έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη, αποφυλακίστηκε με το σκεπτικό ότι έχει εκτίσει ένα σημαντικό τμήμα της ποινής της, έχει τρία ανήλικα παιδιά, που χρειάζονται τη φροντίδα της και επιπλέον με ανέκκλητη εντολή έχει συναινέσει στην εκχώρηση υπέρ του Δημοσίου όλων των περιουσιακών της στοιχείων που δεσμεύθηκαν από τις δικαστικές αρχές.

Αντίθετα, για τη σύζυγο του πρώην υπουργού Βασιλική Σταμάτη, το δικαστήριο έκρινε ότι το παιδί της, ανήλικο και αυτό, έχει τη φροντίδα των γονιών της και του αδελφού της και επιπλέον τα ψυχολογικά προβλήματα που η ίδια επικαλείται, αντιμετωπίζονται με επάρκεια στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε: «Μόνο μόλις ανοίξει η πόρτα της φυλακής θα το πιστέψω. Είμαι χαρούμενη που θα γυρίσω κοντά στα παιδιά μου».

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος από την πλευρά του, σχολιάζοντας την απόφαση, σημείωσε ότι «η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της», ενώ ο Ακης Τσοχατζόπουλος έσπευσε να αγκαλιάσει την κόρη του εμφανώς συγκινημένος.

Εγγύηση 30.000 ευρώ

Το Δικαστήριο, πάντως, έθεσε περιοριστικούς όρους στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, την υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, απαγόρευση εξόδου και 30.000 χρηματική εγγύηση.

Σε ό,τι αφορά την απόρριψη του αιτήματος της Βασιλικής Σταμάτη -το τέταρτο κατά σειρά- ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε ότι η πελάτισσά του «καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση» και ότι «κατέρρευσε όταν έμαθε την απόφαση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή