Εφτασε στον Κορυδαλλό ο μετροπόντικας

Εφτασε στον Κορυδαλλό ο μετροπόντικας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον σταθμό του Κορυδαλλού έφτασε σήμερα, Τρίτη, ο μετροπόντικας.

«Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και είμαι πολύ ευτυχής, γιατί προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ήδη έχει κατασκευαστεί περίπου το 1/3 του. Ήρθαμε σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας, μια λαϊκή συνοικία, όπου οι άνθρωποι του μόχθου θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται με το Μετρό και να φθάνουν ως το Σύνταγμα μέσα σε 15 λεπτά. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα, που έχουν κατασκευαστεί στη νοτιοδυτική Αθήνα, μια περιοχή, που έχει ανάγκη από υποδομές», τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη, στο εργοτάξιο του σταθμού, βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Χρ. Τσίτουρας και εκπροσώποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2017.

«Το έργο είναι μοναδικό, τεχνικά άψογο, με ελληνική τεχνογνωσία ελληνικών εταιριών. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους εργαζόμενους, τους τεχνικούς, τους κατασκευαστές και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Είναι το αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας που γίνεται, προκειμένου να αποκτήσουμε σύγχρονες υποδομές, οι οποίες θα είναι χρήσιμες για τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και κατέληξε:

«Ξεκινάμε σήμερα από τον Κορυδαλλό, για να πάμε στην επόμενη στάση, την «Νίκαια», όπου αναμένουμε το μετροπόντικα σε λίγους μήνες, για να φθάσουμε στο τέλος ως το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή