ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδρ. Μποδοσάκη: Πρακτική εξάσκηση στο Λουξεμβούργο για 14 Ελληνες

idr-mpodosaki-praktiki-exaskisi-sto-loyxemvoyrgo-gia-14-ellines-2056041

Μια ευκαιρία στην εύρωστη αγορά εργασίας του Λουξεμβούργου θα έχουν από τον επόμενο Φεβρουάριο δεκατέσσερις νεαροί Έλληνες.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου προκήρυξε την επιχορήγηση δεκατεσσάρων θέσεων πρακτικής άσκησης διάρκειας έξι μηνών σε εταιρείες που βρίσκονται στο Λουξεμβούργο.

Οι υποτροφίες αφορούν πτυχιούχους νομικής, εφαρμοσμένης πληροφορικής, μηχανολόγων μηχανικών, πολιτικών μηχανικών, οικονομικών, μάρκετιγνκ και διοίκηση επιχειρήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι έως 32 ετών, να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση αγγλικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών και να καταθέσουν την αίτηση τους στο Ίδρυμα έως τις 10 Δεκεμβρίου (http://www.bodossaki.gr/gr/news/announcements/lux).

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει από μια Επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Ιδρύματος Μποδοσάκη, της Πρεσβείας και των εταιρειών.

Από την πλευρά του το Ίδρυμα προσφέρει μηνιαίο μισθό στους υποτρόφους ύψους 1300 ευρώ, όπως και 250 ευρώ για ναύλα. Οι συνεργαζόμενες εταιρείες εξασφαλίζουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους εργαζόμενους, ενώ θα συμβάλουν και στην εξεύρεση κατοικίας.

«Οι περισσότερες εταιρείες σκοπεύουν να προσφέρουν μόνιμη θέση εργασίας στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης» υπογράμμισε στην «Κ» ο κ. Σωτήρης Λαγανόπουλος, γραμματέας του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

«Ο ενθουσιασμός που επέδειξαν εξ αρχής οι εκπρόσωποι των εταιρειών αλλά και η διπλωματική αποστολή του Λουξεμβούργου στην Αθήνα είναι ενδεικτικός της εκτίμησης που χαίρουν οι Έλληνες επιστήμονες στην εν λόγω χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι  είναι η δεύτερη χρονιά που το Ίδρυμα Μποδοσάκη πραγματοποιεί το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο Λουξεμβούργο.