Το καλάσνικοφ γεννά ερωτήματα στην ΕΛ.ΑΣ.

Το καλάσνικοφ γεννά ερωτήματα στην ΕΛ.ΑΣ.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ληστεία ή συμβόλαιο θανάτου; Ανοικτά αφήνουν και τα δύο ενδεχόμενα αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση της ένοπλης καταδίωξης στη Μεταμόρφωση, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί ένας 33χρονος, σεσημασμένος για ληστείες, ενώ αναζητείται ο συνεργός του, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει. Χθες το πρωί μάλιστα έπειτα από τηλεφώνημα στην αστυνομία βρέθηκε κρυμμένο στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, και συγκεκριμένα στην οδό Φλέμινγκ, το κοντόκαννο καλάσνικοφ που οι δύο δράστες είχαν στην κατοχή τους.

Η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ κατά πληροφορίες οι δύο επιβάτες της είχαν προσπαθήσει να σβήσουν τον αριθμό πλαισίου της. Προέκυψε ωστόσο ότι ανήκει σε στενό συγγενή 30χρονου που εκτίει ποινή φυλάκισης για συμμετοχή στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007 στην Παιανία.

Η καταδίωξη του περασμένου Σαββάτου ξεκίνησε όταν στις 10.30 μ.μ. αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έλαβαν σήμα να ελέγξουν τους επιβάτες μοτοσικλέτας που κινούνταν ύποπτα στην οδό Κώστα Βάρναλη στη Ν. Ιωνία. Στη θέα των αστυνομικών ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει, ενώ ο συνεπιβάτης πυροβολούσε στον αέρα για εκφοβισμό. Στην περιοχή της Μεταμόρφωσης η μηχανή ανετράπη με συνέπεια να συλληφθεί ο οδηγός της, 33 ετών, ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει πεζή.

Eνα σενάριο που εξετάζεται είναι οι δύο άνδρες να σκόπευαν να ληστέψουν κατάστημα στη Ν. Ιωνία, ενδεχομένως ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ. Ωστόσο ανοικτό αφήνουν αστυνομικοί και το ενδεχόμενο να είχαν αναλάβει να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου, δίχως ωστόσο να προσδιορίζουν τον στόχο. Εξάλλου, οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου (είναι γνωστή η ταυτότητα και του ατόμου που διαφεύγει) περιγράφονται ως άτομα που ενεργούν κατ’ εντολήν έγκλειστου βαρυποινίτη, ενώ ταυτόχρονα ο 30χρονος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία Φιλόπουλου έχει συνδεθεί στο παρελθόν από την Αστυνομία με συμβόλαια θανάτου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι εκτός του καλάσνικοφ εντοπίστηκε και το κράνος του συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή