Με τρεις επιθέσεις συνδέεται το καλάσνικοφ του Πειραιά

Με τρεις επιθέσεις συνδέεται το καλάσνικοφ του Πειραιά

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρεις ενέργειες που αποδίδονται στον Αρμπέρ Μπάκο και σε συνεργούς του και όχι στην επίθεση στο Μικρολίμανο έχει χρησιμοποιηθεί το καλάσνικοφ που εντοπίστηκε από βατραχανθρώπους του Λιμενικού, με τη βοήθεια sonar, χθες, Δευτέρα, στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών.

Αναλυτικότερα, το καλάσνικοφ που βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα ληστείας σε βάρος Αιγύπτιου ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου συναλλάγματος στην Ομόνοια, στις 22 Σεπτεμβρίου 2014. Ακόμη, πρόκειται για το όπλο της επίθεσης σε καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα στις 6 Νοεμβρίου, καθώς και στις 31 Οκτωβρίου σε επίθεση σε καφέ – μπαρ στην συμβολή των οδών Χίου και Κρήτης στο Μεταξουργείο.

Παράλληλα, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής συνεργός του Αλβανού δράστη της επίθεσης με καλάσνικοφ σε καφέ μπαρ στο Μικρολίμανο, Aλμπερτ Μπάκο. Πρόκειται για τον 32χρονο σεσημασμένο Πολωνό Γιακούμπ M., ο οποίος εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στο Μαρούσι. Κατηγορείται ότι ήταν παρών στις δύο ένοπλες επιθέσεις της σπείρας σε καφέ μπαρ του Μεταξουργείου και του Αγ. Παντελεήμονα με θύμα ένα 43χρονο Ελληνα. Συνελήφθη στην οδό Αγ. Αναργύρων 12, σε διαμέρισμα που είχε μισθώσει ο Αλμπερτ Μπάκο.

Ο 32χρονος Πολωνός είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιούλιο από τις φυλακές Λάρισας, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στο Ν. Φάληρο, τον Μάρτιο του 2012. Τότε, ο Γιακούμπ M. ή «Kούμπα» (όπως τον αποκαλούν οι συνεργοί του) είχε αρπάξει 500 ευρώ από το ταμείο του καταστήματος και είχε τραυματίσει με μαχαίρι ένα άτομο που είχε προσπαθήσει να τον εμποδίσει.

Ο 32χρονος Πολωνός επισκέφθηκε το διαμέρισμα στο Μαρούσι την Κυριακή παρότι ο Μπάκο είχε αποκαλύψει, ήδη από την Τετάρτη, την ύπαρξή του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον ανέκριναν. Στην προανακριτική του κατάθεση ο Αλβανός είχε πει ότι «βρήκαμε ένα σπίτι στο Μαρούσι και πήγαμε να το νοικιάσουμε. Πληρώσαμε 800 ευρώ για προκαταβολή και το κλείσαμε». Χθες, ο Μπάκο (που έχει κριθεί προφυλακιστέος για την επίθεση στο Μικρολίμανο) ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον 33ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί αύριο για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων και η ανθρωποκτονία του 43χρονου στο Μεταξουργείο.

Αν και στον ανακριτή Πειραιά ο Μπάκο είχε απολογηθεί χωρίς την παρουσία δικηγόρου, αυτή τη φορά ζήτησε προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του.

Και άλλοι δύο

Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες δύο ακόμα Αλβανοί που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο ένας εξ αυτών, ονόματι Κλοντιάν ή «Κλόντι», θεωρείται συνεργός του Αλμπερτ Μπάκο καθώς κατηγορείται ότι από κοινού με τον προφυλακισμένο Αλβανό λήστεψαν τον Σεπτέμβριο Αιγύπτιο ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου συναλλάγματος στην Ομόνοια, ενώ φέρεται να έχει μετάσχει και στην αιματηρή επίθεση στο μπαρ του Μεταξουργείου την 31η Οκτωβρίου.

Στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο «Κλόντι» είπε για το συμβάν στο Μικρολίμανο: «Ξαφνικά μπαίνει μέσα στο δωμάτιο, έξαλλος ο Μπάκο και αναζητά το καλάσνικοφ. Εγώ επιχειρώ να τον συγκρατήσω. Πήγα να πάρω το όπλο από τα χέρια του αλλά δεν τα κατάφερα. Ηταν σαν μαινόμενος ταύρος. Οταν έφυγε από το δωμάτιο, κατάλαβα ότι θα γίνει “στραβή”, ότι θα γίνει κάτι κακό».

Ο δεύτερος υπήκοος Αλβανίας που πήρε, χθες, τον δρόμο για τη φυλακή είναι ο 34χρονος Αλβανός Δήμος M. Παρείχε κρησφύγετο στον «Κλόντι» σε διαμέρισμα στα Σεπόλια μετά την επίθεση στο Μικρολίμανο, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης και τρία βουλεύματα για ανθρωποκτονία, σύσταση συμμορίας και εκβίαση. Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι παρείχε κρησφύγετο στον Κλοντιάν κατ’ εντολήν ομοεθνή του από την Αλβανία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή