Παπούλιας: Παράγοντας ασφάλειας οι Εν. Δυνάμεις

Παπούλιας: Παράγοντας ασφάλειας οι Εν. Δυνάμεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων διαπίστωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας στο ΥΠΕΘΑ, στέλνοντας το μήνυμα ότι μπορούν να εγγυηθούν «την ασφάλεια της χώρας και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας». Η χρονική στιγμή την οποία επέλεξε ο κ. Παπούλιας για την πιθανότατα τελευταία επίσκεψη στο ΥΠΕΘΑ στη διάρκεια της θητείας του δεν είναι τυχαία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ και ενώ αναμένεται στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Α. Νταβούτογλου για το ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας. Ταυτόχρονα, οι τουρκικές προκλήσεις, που είχαν παύσει στη διάρκεια της επίσκεψης Βενιζέλου στην Τουρκία, επανελήφθησαν χθες με 10 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου να καταγράφονται στο Αιγαίο.

Ο κ. Παπούλιας επισκέφτηκε το υπουργείο και ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον υπουργό Ν. Δένδια και τη στρατιωτική ηγεσία. Στις δηλώσεις του μετά την ενημέρωση, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι οι ελληνικές Ε.Δ. είναι παράγοντας ασφάλειας και ειρήνης, «σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι, οι οποίοι την κλυδωνίζουν». Ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι «οι Ε.Δ. τελούν σε απόλυτη ετοιμότητα για να προασπίσουν αφενός μεν την εδαφική ακεραιότητα αλλά και την υπερηφάνεια της Ελληνικής Δημοκρατίας». Πάντως, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε στον κ. Δένδια και την αγωνία του για το εάν έχει πληγεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων από τις περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών και τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ, θέτοντάς του ευθέως και δημόσια αυτό το ερώτημα. Ο υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι το αξιόμαχο δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο από την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή