Ερευνάται ανάμειξη Μπάκο και συνεργών του σε απόπειρα δολοφονίας

Ερευνάται ανάμειξη Μπάκο και συνεργών του σε απόπειρα δολοφονίας

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμειξη στην απόπειρα δολοφονίας και τη ληστεία σε βάρος δικηγόρου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το πρωί της 3ης Νοεμβρίου, φέρονται να έχουν ο Αλβανός δράστης της επίθεσης σε μπαρ στο Μικρολίμανο Αλμπερτ Μπάκο και οι συνεργοί του.

Και αυτό, γιατί σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μικρολίμανο, το οποίο είχαν νοικιάσει οι Αλβανοί κακοποιοί (δύο εικοσιτετράωρα πριν από την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο «Ετσι απλά»), βρέθηκε γενετικό αποτύπωμα άνδρα που ταυτίζεται με αποτύπωμα που είχε ανιχνευθεί σε μαντρότοιχο έξω από το σπίτι του δικηγόρου στην Πεντέλη.

Το στοιχείο αυτό ενδέχεται να ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση της ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του γνωστού δικηγόρου, για την οποία έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί δύο ομογενείς από το Καζαχστάν.

Η ληστεία στην Πεντέλη έγινε νωρίς το πρωί της 3ης Νοεμβρίου. Οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει από τον δικηγόρο τσαντάκι με 30.000 ευρώ, ενώ είχαν πυροβολήσει εναντίον του τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο. Το θύμα της επίθεσης είχε αποδώσει το συμβάν σε «συμβόλαιο θανάτου».

Ωστόσο, η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής είχε καταλήξει στη σύλληψη δύο ομογενών από το Καζαχστάν, τους οποίους αρχικά τουλάχιστον ο δικηγόρος είχε αναγνωρίσει.

Ομως, κατά την εξερεύνηση ενός εκ των δύο δωματίων του ξενοδοχείου «Γαλήνη» στο Μικρολίμανο όπου διανυκτέρευσαν ο Μπάκο και οι συνεργοί του, βρέθηκε «ορφανό» γενετικό αποτύπωμα άνδρα το οποίο ταυτίστηκε με DNA ατόμου που είχε, αρκετές ημέρες νωρίτερα, ανιχνευθεί στο σημείο της ένοπλης επίθεσης σε βάρος του δικηγόρου. Χθες πάντως, πηγή της Ασφάλειας δήλωσε ότι το εν λόγω αποτύπωμα δεν ανήκει στον Μπάκο ή κάποιον από τους δύο συλληφθέντες συνεργούς του.

Μένει να αποδειχθεί εάν κάποιος ασύλληπτος συνεργός του Μπάκο μετείχε μαζί με τους δύο ομογενείς στην επίθεση της 3ης Νοεμβρίου στην Πεντέλη ή εάν η σύλληψη των δύο ανδρών για τη ληστεία σε βάρος του δικηγόρου οφείλεται σε λάθος κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Για δεύτερη φορά

Στο μεταξύ, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο Αλβανός κακοποιός Αλμπερτ Μπάκο και για άλλες εγκληματικές ενέργειες, μετά την απολογία του στην 8η ανακρίτρια της Αθήνας. Κατά την απολογία του, στην οποία δεν παρέστη δικηγόρος, ο Αλβανός κακοποιός αποδέχθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται από τις δικαστικές αρχές.

Επιχείρησε μάλιστα να αποδώσει την εν γένει εγκληματική δράση του σε ύπαρξη ψυχολογικών προβλημάτων και για τον λόγο αυτό ζήτησε να διαταχθεί από την ανακρίτρια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Βασικός του ισχυρισμός ήταν ότι, υπό την επήρεια μέθης και κατάχρησης αλκοολούχων ποτών, «δεν ήξερε τι έκανε», και σε καταστάσεις σύγχυσης λόγω μέθης απέδωσε τις επιθέσεις του κατά καιρούς και τους πυροβολισμούς στο Μικρολίμανο.

Ωστόσο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν είχε στόχο να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές και η επιθετικότητά του και το ανεξέλεγκτο των πράξεών του δεν εντάσσονταν σε προσχεδιασμένες κινήσεις.

Σε ό,τι αφορά το καλάσνικοφ που βρέθηκε από βατραχανθρώπους στην πύλη Ε1 του Πειραιά, επιβεβαιώθηκε ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε τρεις επιθέσεις της σπείρας των Αλβανών σε δύο καφέ μπαρ σε Μεταξουργείο και Αγ. Παντελεήμονα, καθώς και σε απόπειρα ληστείας σε βάρος Αιγύπτιου ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου συναλλάγματος στην Ομόνοια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή