Ο ΕΟΠΥΥ εξετάζει διακοπή συμβάσεων

Ο ΕΟΠΥΥ εξετάζει διακοπή συμβάσεων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένη να υλοποιήσει την «απειλή» για διακοπή σύμβασης με όποιον προχωρήσει σε επίσχεση παροχής υπηρεσίας στους ασφαλισμένους είναι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού θα εξετασθεί μεταξύ άλλων η διακοπή σύμβασης με μεγάλη ιδιωτική μαιευτική, γυναικολογική, χειρουργική κλινική της Θεσσαλονίκης, που στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των ιδιωτών παρόχων προς τον ΕΟΠΥΥ, έχει στείλει γνωστοποιήσεις –όπως όφειλε από τη διαδικασία– για τα περιστατικά των ασφαλισμένων που δεν δέχεται επί πιστώσει τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ συλλέγουν στοιχεία για άλλες μεγάλες ιδιωτικές κλινικές που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών και τα οποία επίσης θα εξετασθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. Μάλιστα, ήδη από χθες στο στόχαστρο είχε βρεθεί μεγάλη κλινική του Λεκανοπεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (εκπροσωπεί τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία) έχει καλέσει τα μέλη του σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από προχθές Δευτέρα, ως μέσο διαμαρτυρίας για τα συσσωρευμένα χρέη του Οργανισμού. Από σήμερα στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχουν μπει και οι μικρές ιδιωτικές κλινικές (Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών), ενώ σήμερα αναμένεται να αποφασίσει κινητοποιήσεις το συντονιστικό όργανο Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων που ανέστειλαν έπειτα από εξώδικο του ΕΟΠΥΥ την επίσχεση παροχής υπηρεσιών σε ασφαλισμένους που είχαν αποφασίσει να ξεκινήσουν επίσης την περασμένη Δευτέρα. Την ερχόμενη Δευτέρα και για τουλάχιστον μία εβδομάδα δεν θα δέχονται επί πιστώσει ασφαλισμένους οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή