Απεβίωσε ο ιστορικός αναλυτής και δημοσιογράφος Δημήτρης Κούστας

Απεβίωσε ο ιστορικός αναλυτής και δημοσιογράφος Δημήτρης Κούστας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

'Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών νικημένος από την επάρατο νόσο ο ιστορικός αναλυτής και δημοσιογράφος Δημήτρης Κούστας, στέλεχος του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες.

 Ο Δημήτρης Κούστας γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1954 στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Το 1980 εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στην Αθήνα και το 1984 αποφοίτησε από το τμήμα Γαλλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1987 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στην Ιστορία και Γεωγραφία του Τρίτου Κόσμου. Η διατριβή είχε θέμα την «Προοπτική του Κουρδικού ζητήματος και την κατάσταση στην Τουρκία την περίοδο 1950-1985» .Επέστρεψε στην Αθήνα και έκανε διδακτορικό στο Πάντειο πανεπιστήμιο στην Κοινωνιολογία.

Από το 1982 ως το 1985 διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο υπουργείο Προεδρίας. Από το 1987 ως το 1989 ήταν ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών και από 1989 ως το 1992 επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το 1993 προσελήφθη στη Γενική Γραμματεία Τύπου και υπηρέτησε στα Γραφεία Τύπου του Βουκουρεστίου, της Ρώμης, του Στρασβούργου, της Βουδαπέστης και των Βρυξελλών.

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1983 ως το 1989. Δημοσίευσε πολλές και σημαντικές μελέτες και άρθρα για το Κουρδικό ζήτημα και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις γειτονικές της χώρες. Ο Δημήτρης Κούστας ήταν μέλος της ΕΣΠΗΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή