Νέα δεδομένα για τους δράστες της επίθεσης

Νέα δεδομένα για τους δράστες της επίθεσης

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα δεδομένα προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη δικαστική έρευνα για την υπόθεση της ένοπλης επίθεσης εναντίον δικηγόρου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, στις 3 Νοεμβρίου. Ως δράστες συνελήφθησαν στις 22 Νοεμβρίου και προφυλακίστηκαν δύο Ελληνες ομογενείς από το Καζαχστάν ηλικίας 29 και 27 ετών. Αναγνωρίστηκαν, αρχικά σε φωτογραφίες και στη συνέχεια διά ζώσης από τον δικηγόρο σε ποσοστό 95% και 70% αντίστοιχα, ως οι δράστες της επίθεσης εναντίον του. Οι ίδιοι αρνούνται την εμπλοκή τους, ενώ παρέδωσαν στον ανακριτή Γιάννη Μασσαλή φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία εμφανίζονται με χαρακτηριστικά διαφορετικά από εκείνα που περιγράφηκαν από το θύμα. Ο 60χρονος δικηγόρος περιέγραψε τους δράστες της επίθεσης ως άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά και πρόσθεσε ότι ήταν «κοντοκουρεμένοι» και «φρεσκοξυρισμένοι». Στην απολογία του στον ανακριτή ο 29χρονος κατηγορούμενος είπε: «Οπως βλέπετε μιλάω πολύ καλά ελληνικά και έχω τελειώσει σχολείο στην Ελλάδα. Διατηρούσα πάντοτε το μούσι που έχω σήμερα, το οποίο δεν το ξυρίζω». Παρέδωσε μάλιστα CD με φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας καφετέριας όπου την 4η Νοεμβρίου, ένα δηλαδή ένα 24ωρο μετά την ένοπλη επίθεση στην Πεντέλη, εμφανίζεται να έχει μακριά γένια.

Ο 29χρονος, μάλιστα, την ημέρα της ένοπλης επίθεσης κατά του δικηγόρου έδωσε το «παρών» στο Τ.Α. Αχαρνών (του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ύστερα από προηγούμενη σύλληψή του) την ημέρα της ένοπλης επίθεσης κατά του δικηγόρου και μέσω των συνηγόρων του έχει υποβάλει αίτημα να δοθεί στον ανακριτή το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του τμήματος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση στον ανακριτή και του δεύτερου κατηγορουμένου, ο οποίος περιγράφει όσα συνέβησαν κατά τη διαδικασία αναγνώρισής τους από τον 60χρονο δικηγόρο στα γραφεία της Ασφάλειας ΒΑ Αττικής: «Μας έβαλαν στη σειρά μαζί με τρεις αστυνομικούς. Πίσω από έναν καθρέφτη ήταν ο δικηγόρος μαζί με δυο τρεις άλλους αστυνομικούς. Δεν μπορούσα να τους δω αλλά άκουγα καθαρά τι λέγανε. Του ζήτησαν οι αστυνομικοί να δείξει τους δράστες αν τους αναγνωρίζει και όπως καθόμασταν και οι πέντε στη σειρά ο παθών κατέθεσε αρχικά ότι αναγνωρίζει το νούμερο 1 και το νούμερο 4, δηλαδή τον αστυνομικό και τον Παναγιώτη Ε. Μόλις το είπε αυτό ένας από τους αστυνομικούς που καθόταν δίπλα του του είπε, για κοιτάξτε καλά μήπως είναι το νούμερο 2 και όχι το νούμερο 1 και ο δικηγόρος απάντησε όχι, είναι το νούμερο 1. Ο αστυνομικός τον ξαναρώτησε για κοιτάξτε καλά μήπως είναι το νούμερο 2 και ταυτόχρονα με διέταξε να κάνω δύο βήματα μπροστά».

«Ορφανό» γενετικό αποτύπωμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μαντρότοιχο έξω από τη μονοκατοικία του δικηγόρου ανιχνεύτηκε «ορφανό» γενετικό αποτύπωμα που ταυτίζεται με γενετικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου που είχαν καταλύσει ο προφυλακισμένος Αλβανός Αλμπερτ Μπάκο και οι συνεργοί του, πριν από την επίθεση στο Μικρολίμανο. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η επίθεση σε βάρος του δικηγόρου έγινε στις 7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη. Οι δράστες άρπαξαν από τον 60χρονο τσαντάκι με 30.000 ευρώ και τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τον, ως εκ θαύματος, ελαφρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή