Απαγόρευση διαδηλώσεων από σήμερα στο Κέντρο

Απαγόρευση διαδηλώσεων από σήμερα στο Κέντρο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα το πρωί έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και των διαδηλώσεων για την 6η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Χθες, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας στο διάστημα από τις 6 σήμερα το πρωί έως τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου για λόγους «δημόσιας ασφάλειας». Η απαγόρευση αφορά κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από τους οποίους αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρωθυπουργός, συμπεριλαμβανομένων των λεωφόρων Μεσογείων, Κατεχάκη, καθώς επίσης της περιφερειακής Υμηττού και της Αττικής Οδού.

Ταυτόχρονα, σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά από σήμερα και η Τροχαία. Μάλιστα, η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να αποφεύγουν σήμερα και αύριο την κίνηση κατά μήκος των λεωφόρων Βασ. Σοφίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Μεσογείων (στο τμήμα από Κατεχάκη έως λεωφόρο Βασ. Σοφίας) και της οδού Μιχαλακοπούλου. Παράλληλα, με εντολή της Αστυνομίας κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα από τη 1 μ.μ. οι σταθμοί του μετρό «Μεγ. Μουσικής», «Ευαγγελισμός» και «Κατεχάκη».

Την ίδια ώρα, έντονος προβληματισμός για το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων στις διαδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία του υπ. Δημόσιας Τάξης. Στα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί θα μετάσχουν 8.000 αστυνομικοί, ενώ το σύνολο της αστυνομικής δύναμης στην Αττική (19.000) έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.

Ο αρμόδιος υπουργός Βασ. Κικίλιας εξέδωσε χθες ανακοίνωση η οποία αντανακλά το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς και πάνω απ’ όλα τους πολίτες να κατανοήσουμε την κρισιμότητα και τη σπουδαιότητα αυτών των στιγμών και να λειτουργήσουμε με μοναδικό μας οδηγό το ουσιαστικό συμφέρον του τόπου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή