Σε ειδικό ανακριτή η υπόθεση της υπεξαίρεσης 800.000 ευρώ

Σε ειδικό ανακριτή η υπόθεση της υπεξαίρεσης 800.000 ευρώ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαφθορά καλά κρατεί. Επειτα από ένταλμα του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς, συνελήφθη από την οικονομική αστυνομία ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας στον Αγιο Κοσμά, για υπεξαίρεση 800 χιλιάδων ευρώ μέσα σε ένα μήνα!

Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου που έκανε και την έρευνα με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον πρόεδρο του κέντρου -διετέλεσε σε αυτή τη θέση από τον Αύγουστο του 2013 έως και πρόσφατα- είναι σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, ενώ η ανάκριση που ήδη ξεκίνησε διερευνά αν και άλλα χρηματικά ποσά -πέραν των 800.000 ευρώ που εντοπίστηκαν- έχουν υπεξαιρεθεί από τα ταμεία του κέντρου.

Η εισαγγελική έρευνα που υπήρξε κατεπείγουσα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του υφυπουργού σε θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, στον οποίο είχαν φθάσει καταγγελίες από τους εργαζομένους του κέντρου που ήταν για μήνες απλήρωτοι.

Ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος που διατάχθηκε από τον υφυπουργό και διενεργήθηκε από το ΣΔΟΕ, αλλά και η εισαγγελική έρευνα, αποκάλυψε τη μαύρη τρύπα στα ταμεία και την υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από τον πρόεδρο του κέντρου.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς Κωνσταντίνου Σαργιώτη, ο οποίος εξέδωσε και το ένταλμα σύλληψης του προέδρου του κέντρου νεότητας, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ενδέχεται να μην εμφανιζόταν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή