Επίσχεση των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ

Επίσχεση των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις επισκέψεις σε συμβεβλημένους γιατρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, λόγω της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών την οποία έχει εξαγγείλει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ). Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τη συσσώρευση των οφειλών του Οργανισμού. Οπως αναφέρουν, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει το 10% των αμοιβών των επισκέψεων και ιατρικών πράξεων από 1/1/2012, τέσσερις μήνες του 2013 σε ιατρικές πράξεις και τρεις μήνες του 2013, επίσης σε ιατρικές πράξεις. Παράλληλα, οι γιατροί υπενθυμίζουν ότι στο τέλος του έτους θα λήξει και η τελευταία παράταση της ισχύος των συμβάσεων που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ και ζητούν να υπάρξει επίσημη πρόταση του Οργανισμού για το νέο σχέδιο συμβάσεων. Τέλος, ζητούν η αξία της ιατρικής επίσκεψης με βάση το κρατικό τιμολόγιο να επανέλθει στα 20 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, κατά τη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την αξία των επισκέψεων ή πράξεων λαμβάνοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ. Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ θα επανεξετάσει τη στάση της την ερχόμενη Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή