ΣτΕ: Στη θέση τους μέχρι λήξης θητείας οι πρυτάνεις

ΣτΕ: Στη θέση τους μέχρι λήξης θητείας οι πρυτάνεις

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θέση τους, μέχρι τη λήξη της θητείας τους, θα πρέπει να παραμένουν οι πρυτάνεις που συνταξιοδοτούνται.

Αυτό έκριναν η πενταμελής και η επταμελής σύνθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ωστόσο το ζήτημα, λόγω μείζονος σπουδαιότητος, παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου προς τελική κρίση. Η αυξημένη, επταμελής σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά πλειοψηφία, με αφορμή την περίπτωση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννη Μεσσήνη, έκρινε ότι «ο νομοθέτης δεν θέλησε η κατάληψη του εν ενεργεία πρύτανη από το νόμιμο όριο ηλικίας, η οποία συνεπάγεται βεβαίως την απώλεια της ενεργού ακαδημαϊκής ιδιότητάς του, να αποτελεί και λόγο διακοπής της θητείας του ως διοικητικού οργάνου, αλλά να συνεχίζει και να ολοκληρώνει τη θητεία αυτή περιοριζόμενος εφεξής αποκλειστικά στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του αξιώματός του». Κι αυτό, προκειμένου να διασφαλιστεί η διοικητική σταθερότητα του ΑΕΙ και να αποτρέπονται κατά το δυνατόν επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες.

Ο πρύτανης Θεσσαλίας, με την προσφυγή του στο ΣτΕ, ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος με την οποία αποφασίστηκε να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου πρύτανη γιατί ο ίδιος συνταξιοδοτήθηκε στις 31.8.2014 λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου ηλικίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή